Mii de locuri sunt inca libere la Universitatile din marile orase ale Romaniei. Fabricile de diplome raman fara materie prima
Dupa o sesiune dezastruoasa si la bacalaureatul de toamna, prin facultatile tarii bate vantul. Universitatile din marile orase au mii de locuri disponibile.
In disperare de cauza, rectorii desfiinteaza specializari sau reduc seriile de studenti.
Florin este unul dintre putinii absolventi ai sesiunii de toamna. Tanarul a mers luni la Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti decis sa ocupe un loc din cele peste 700 disponibile.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Automatica si informatica aplicata si am mai ales management si electronica aplicata." Cele mai multe locuri neocupate sunt cu taxa. Mai exact 2900 de lei anual.
In Brasov, la Universitatea Transilvania, aproape 40% din locurile suplimentate chiar anul trecut sunt si acum disponibile.
Pe George si Eliza i-am gasit plimbandu-se prin campus cu o tricicleta construita chiar in cadrul facultatii la care invata: design si produse de mediu. Aici dupa sesiunea de vara e cam pustiu.
La Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi au fost scoase la concurs peste 6 mii de locuri, cu si fara taxa. 25 la suta dintre acestea nu s-au ocupat, si au ramas pentru admiterea de toamna. Cele mai multe sunt la facultatile de Economie si Filosofie.
La Universitatea Dunarea de Jos din Galati, sectia de actorie va ramane doar o amintire a Facultatii de Arte. Numai 5 candidati s-au inscris in vara asa ca a fost desfiintata.
In Cluj, la Universitatea Babes Bolyai sunt in continuare disponibile 600 de locuri la buget si peste 6 mii cu taxa, majoritatea la facultatea de sociologie si asistenta sociala, la istorie, filosofie si geografie. Si aici 14 specializari au fost cu totul desfiintate, in special cele intr-o limba straina.