Micile afaceri ale unor studenti plini de idei. Masini inchiriate in 5 minute si aplicatia care anunta reduceri in cafenele
Cand vine vorba de bani, inventivitatea studentilor nu are limite. In marile orase universitare ei au reusit sa puna la punct afaceri care sa ii faca independenti de banii oferiti de parinti.
Spre exemplu, la Iasi, un rezident la medicina isi obtine banii de cheltuiala si vacanta din inchiriatul masinilor, iar la Cluj mai multi tineri au pus la punct o aplicatie de telefon cu cele mai bune si ieftine ponturi pentru petrecerea timpului liber.
Marian este medic rezident la Iasi, locuieste in campusul studentesc, iar in timpul facultatii si-a dat seama ca poate face bani din inchiriatul masinilor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Impreuna cu un student la informatica a cumparat 5 autoturisme second hand. Preturile mici au prins imediat in randul tinerilor.
"Avem conditii de inchiriere mai putin drastice fata de alte firme, garantia este mai mica, timpul de asteptare este de maximum 5 minute si pleaca cu masina. Pentru noi, studenti la randul nostru, ne intretinem, mai avem si bani de o vacanta, e bine."
Studentii straini de la Facultatea de Medicina sunt cei mai buni clienti ai lui Marian.
La Cluj, cativa studenti au realizat o aplicatie de reduceri in cafenele si baruri. Practic, telefonul ii anunta pe utilizatori atunci cand trec pe langa un restaurant care are o oferta buna.
"Sa zicem ca iau oferta asta, imi zice ce tip e, in cazul de fata e 1+1 gratis, dau pe ea, ma intreaba daca vreau oferta si iti genereaza un cod pe care tu il arati barmanului care te aseaza la masa", spune Marcel Ionescu co-fondator aplicatie.
Pentru realizarea aplicatiei, tinerii si-au investit banii cu care ar fi trebuit sa plece anul acesta, in vara, in vacanta. In total, 2000 de euro.
"Ne-am gandit sa le oferim studentilor din Cluj distractie maxima cu resurse putine. Poti sa bei cafea gratuit, shoturi, beri, plus avem bistrouri unde avem si reduceri la mancare."
Aplicatia este folosita deja de sute de studenti si incet, incet, investitia e recuperata prin banii pe care barurile ii aloca pentru promovare. Pentru studentii care nu sunt in Cluj, sistemul ofera si o harta pentru deplasarea la destinatie.