Micii romanesti, pe masa CE. Eforturi disperate ale autoritatilor de a-i declara produs traditional
Micii romanesti, alaturi de carnaciorii englezesti sau de cei de origine marocana Merguez, extrem de populari in Franta, au ajuns joi pe masa Comisiei Europene.
Dar nu la propriu, ci pentru ca expertii, nemultumiti ca aceste produse contin anumiti adivi alimentari, sa le decida soarta.
Romanii fac eforturi disperate ca micii sa fie declarati "produs traditional", chiar daca in reteta de baza contin bicarbonat de sodiu, iar acest lucru este interzis.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
In cazul Romaniei, miza scandalului este bicarbonatul de sodiu pe care Uniunea Europeana nu-l mai vrea in carnea tocata si fara de care micii nostri nu ar mai fi suculenti si pufosi.
Pulberea alba din compozitia mititeilor poate masca un gust sau miros urat , iar asta ii ingrijoreaza pe europeni. Care, teoretic, nu mai permit folosirea bicarbonatului in carnea tocata din 1 iunie.
Aceasta interdictie protejeaza consumatorul, in situatia in care carnea pe care o cumpara nu mai este proaspata.
Si cei din Asociatia Romana a Carnii le propun autoritatilor sa lupte pentru ca acest aditiv sa fie trecut pe lista celor permise.
Si altii vor sa-si salveze preparatele care i-au consacrat. Pe aceeasi lista s-ar afla si carnaciorii englezesti, nelipsiti la masa de dimineata. Sau carnatii Merguez, originari din Maroc si care si-au facut loc in farfuriile francezilor.
Reprezentantii europeni par sa agreeze ca solutie trecerea acestor produse in categoria celor traditionale. In cazul micului nostru, procedurile ar dura inca 3 luni.
Sursa: Pro TV
Etichete: uniunea europeana, Comisia Europeana, produse traditionale, mici,
Dată publicare:
06-06-2013 19:22