Harghita paralizata de zapada

22-11-2008 00:00


Meteorologii au anuntat cod galben pana duminica seara pentru 26 de judete. Dintre acestea, Harghita este judetul in care au fost probabil cel mai multe probleme.


In Harghita ninge de cel putin 24 de ore, iar soselele au devenit patioanare naturale peste care s-a napustit si viscolul. 

Haosul s-a instalat si in pasul Bucin, unde ninge de 12 ore. Spre nenorocul lor, zeci de soferi au dat cu ochii de un strat gros de zapada. Pe marginea drumului, acesta are peste o jumatate de metru. Drumul este impracticabil, iar masinile inainteaza cu greu. Explicabil, din moment ce zapada s-a asternut peste un strat gros de gheata. 

In timp ce soferii se chinuie in trafic, singurul utilaj de dezapezire si-a facut aparitia intre Gheorghieni si Sovata, vineri noapte, abia la o ora dupa miezul noptii. Pana atunci, zeci de soferi au tras pe dreapta, si au asteptat o minune.

Nici astazi n-a fost mai bine. Pe cinci drumuri din judet autoritatile sustin ca au trimis, dintr-o data, 45 de utilaje. A fost un fel de munca in zadar din cauza viscolului.

Meteorologii spun ca in Harghita va ninge in continuare, iar sambata noapte vine gerul.

Atentie! Se circula cu foarte mare dificultate pe DN 13 A, intre Miercurea Ciuc si Odorheiul Secuiesc, pe DN 13 B, intre Gheorghieni si Sovata. La fel si in pasul Bucin, pe DN 12 A, intre Miercurea Ciuc si Comanesti, DE 578,  intre Miercurea Ciuc si Toplita, dar si pe DN 15, intre Borsec si Lacu Rosu. 

Pana acum, nu a fost oprita circulatia pe nicio sosea.

Politistii ii avertizeaza, insa, pe soferi sa nu plece la drum fara cauciucuri de iarna si lanturi antiderapante.

VIDEO PROTVPLUS.RO