Meniuri tot mai sofisticate pregătite de bucătari, pentru noaptea de Revelion

mancare
Pro TV

Noaptea de Revelion a fost şi rămâne o mare provocare pentru bucătarii cu ştaif. Trecerea în noul an se va sărbători la mese îmbelşugate cu mâncăruri sofisticate care păstrează însă şi gusturile tradiţionale.

Cei mai răsfăţaţi dintre români vor mânca fripturi ținute ore în șir la foc mic, după ce au fost mângâiate de condimente îndrăzneţe.

La doar 64 de kilometri de Bucureşti, pe domeniul Manasia, cei care vor trage la conac vor intra într-o poveste rusească.

Povestea conacului Manasia a început în anul 1650, când nobilii Cantacuzino au dat viaţa locului. Confiscat de comunişti, conacul devine școală, iar în 2006 intră în proprietatea Ariadnei Löwendal Dănilă, care îl restaurează treptat, cu ajutorul unei echipe de profesioniști formată din arhitecţi, constructori, designeri și scenografi.

Bucătarii şi somelierii s-au documentat zile în şir pentru a găsi cele mai apreciate bucate la mesele îmbelşugate din Rusia. Totul va începe cu blinis de caviar şi votcă. Rața gătită cu miere şi purcelușul de lapte la cuptor, alături de hrișcă fiartă în lapte vor fi preparatele pentru felul principal.

Citește și
REPORTAJ. Ce nu spune ministrul Sorin Grindeanu despre Autostrada Sibiu – Pitești. Statul român n-a plătit încă nici un leu despăgubiri cetățenilor expropriați: „Ne trombonesc!”

Marius Buzdugan, chef: ”Aici avem o răţuşcă întreagă la cuptor, pe sticlă şi am scos-o pt ca din zece în zece minute o inpănăm cu unt şi miere pentru a prinde o culoare rumen aurie şi pentru a nu-i crăpa pielea. În general, ruşii se orientează spre piese întregi la cuptor şi aceasta o servim cu gutui caramelizate şi mere coapte.” 

Andrei Carp, chef: ”Aici este un cheesecake cu mandarine specific rusesc, cu un blat de pandişpan, crema ce brânză, mandarin, vanilie.”

Desigur oaspeţii sunt bine primiţi şi în crama care adăposteşte vinurile vechi.

De Revelion, toţi bucătarii încearcă reţete speciale. Într-un restaurant vintage din Moieciu de Sus, friptura de rață va fi piesa de rezistenţă.

Paul Vasilescu, bucătar șef: "Pe farfurie avem o varză călită roşie, bine asortată cu măr, sare, piper, oţet balsamic. Lângă pulpa de raţă este decorul, un cartof dulce, mugurei de ceapă, nelipsitul anason.”

Şi într-un restaurant din Poiana Braşov, cu privelişte spre masivul Postavaru, musafirii sunt aşteptaţi cu preparate deosebite. Macerat 3 săptămâni în condimente, jambonul este aşezat pe un platou imens. Alături vor trona coaste de berbecuţ cu piure, cu trufe şi rata asezonată cu dulceaţă de ardei iute şi orez cu şofran.

Articol recomandat de sport.ro
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Citește și...
Tradiții și obiceiuri de Anul Nou: vâscul nu trebuie să lipsească din case
Tradiții și obiceiuri de Anul Nou: vâscul nu trebuie să lipsească din case

Datina cere ca de Anul Nou să avem bani în buzunar, să mâncăm struguri și pește ca să ne strecurăm ușor printre greutăți, să purtăm ceva roșu şi, nu în ultimul rând, să avem în casă un buchețel de vâsc.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu se măreşte TVA, nu se măreşte impozitarea". Când vor fi prezentate măsurile fiscale

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat, vineri, că pe 1 septembrie va fi prezentat un plan de reducere a cheltuielilor fiscale care nu va presupune şi mărirea TVA sau creşterea contribuţiilor sociale.

Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta
Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta

Tema întrării României în spațiul Schengen, pe cale terestră, a fost reluată, cu prilejul vizitei premierului maghiar, Viktor Orban, în România.

Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO
Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO

A sosit ziua cea mare. Ziua pentru care Franţa se pregăteşte de ani buni, pentru ca Parisul să găzduiască ceea ce se vrea a fi cea mai grandioasă ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice.