Meniuri tot mai sofisticate pregătite de bucătari, pentru noaptea de Revelion

mancare
Pro TV

Noaptea de Revelion a fost şi rămâne o mare provocare pentru bucătarii cu ştaif. Trecerea în noul an se va sărbători la mese îmbelşugate cu mâncăruri sofisticate care păstrează însă şi gusturile tradiţionale.

Cei mai răsfăţaţi dintre români vor mânca fripturi ținute ore în șir la foc mic, după ce au fost mângâiate de condimente îndrăzneţe.

La doar 64 de kilometri de Bucureşti, pe domeniul Manasia, cei care vor trage la conac vor intra într-o poveste rusească.

Povestea conacului Manasia a început în anul 1650, când nobilii Cantacuzino au dat viaţa locului. Confiscat de comunişti, conacul devine școală, iar în 2006 intră în proprietatea Ariadnei Löwendal Dănilă, care îl restaurează treptat, cu ajutorul unei echipe de profesioniști formată din arhitecţi, constructori, designeri și scenografi.

Bucătarii şi somelierii s-au documentat zile în şir pentru a găsi cele mai apreciate bucate la mesele îmbelşugate din Rusia. Totul va începe cu blinis de caviar şi votcă. Rața gătită cu miere şi purcelușul de lapte la cuptor, alături de hrișcă fiartă în lapte vor fi preparatele pentru felul principal.

Citește și
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Marius Buzdugan, chef: ”Aici avem o răţuşcă întreagă la cuptor, pe sticlă şi am scos-o pt ca din zece în zece minute o inpănăm cu unt şi miere pentru a prinde o culoare rumen aurie şi pentru a nu-i crăpa pielea. În general, ruşii se orientează spre piese întregi la cuptor şi aceasta o servim cu gutui caramelizate şi mere coapte.” 

Andrei Carp, chef: ”Aici este un cheesecake cu mandarine specific rusesc, cu un blat de pandişpan, crema ce brânză, mandarin, vanilie.”

Desigur oaspeţii sunt bine primiţi şi în crama care adăposteşte vinurile vechi.

De Revelion, toţi bucătarii încearcă reţete speciale. Într-un restaurant vintage din Moieciu de Sus, friptura de rață va fi piesa de rezistenţă.

Paul Vasilescu, bucătar șef: "Pe farfurie avem o varză călită roşie, bine asortată cu măr, sare, piper, oţet balsamic. Lângă pulpa de raţă este decorul, un cartof dulce, mugurei de ceapă, nelipsitul anason.”

Şi într-un restaurant din Poiana Braşov, cu privelişte spre masivul Postavaru, musafirii sunt aşteptaţi cu preparate deosebite. Macerat 3 săptămâni în condimente, jambonul este aşezat pe un platou imens. Alături vor trona coaste de berbecuţ cu piure, cu trufe şi rata asezonată cu dulceaţă de ardei iute şi orez cu şofran.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Tradiții și obiceiuri de Anul Nou: vâscul nu trebuie să lipsească din case
Tradiții și obiceiuri de Anul Nou: vâscul nu trebuie să lipsească din case

Datina cere ca de Anul Nou să avem bani în buzunar, să mâncăm struguri și pește ca să ne strecurăm ușor printre greutăți, să purtăm ceva roșu şi, nu în ultimul rând, să avem în casă un buchețel de vâsc.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.