Medicii americani redau speranta copiilor saraci din Botosani. O fetita cu bot de iepure a fost operata gratuit

Ultima actualizare: 06-09-2015 07:18

Mai multi medici americani, dintre care 4 chirurgi, le redau speranta pacientilor sarmani din Botosani. De 15 ani, doctorii vin in Romania intr-o misiune umanitara, ca sa-i opereze gratuit pe copiii ai caror parinti nu au bani sa-i trateze.

Medicii americani au ajuns la Botosani inca de duminica, iar pana astazi au efectuat peste 200 de consultatii si aproximativ 30 de operatii de reconstructie de piele si faciala. Beneficiarii sunt copii. Cristina, o fetita blonda de doi ani care s-a nascut cu o malformatie la gura, i-a impresionat pe chirurgi.

Laura Conde, coordonatorul programului: "O fetita a venit cu bot de iepure pentru a doua oara la noi. I-am inchis cavitatile de la buza care erau atunci, iar pentru ca era prea mica am rugat-o sa vina si anul acesta ca sa-i completam operatia. Este o fetita superba, cu niste ochi frumosi albastri."

Fetita s-a nascut intr-o familie extrem de saraca, iar atunci cand parintii au dus-o la medicii romani, au intampinat dificultati din lipsa banilor. Chirurgii americani s-au transformat astfel in ingeri pentru Cristina.

Sidonia Harcota, mama fetitei: “N-avem posibilitate ca avem copii multi. Sunt bucuroasa acum ca mi-a operat fetita.”

Vasile Harcota, tatal fetitei: “Mi-au cerut 5 milioane la medicul anestezist si nu am avut posibilitate si ne-am intors acasa."

De 15 ani vin medicii americani la Botosani. Cunosc bine lipsurile sistemului nostru sanitar si incearca sa ii ajute pe colegii romani.

Dr. Mark Hechler: "Medicii romani intampina dificultati ca in orice alt sistem medical. Sunt cu siguranta constransi de ce pot si ce nu pot face, de faptul ca nu beneficiaza de echipamente sau nu au acces la consumabile de care au nevoie."

La anul medicii americani au de gand sa aduca in Romania si un specialist in Protectia Copilului care sa-i ajute pe oficiali sa schimbe sistemul de asistenta sociala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO