Mediatorii sanitari, "infiltrati" in comunitatile de romi
Focare de boli contagioase au fost stinse, fara ca cei care locuau in zona sa stie macar pericolul pe langa care au trecut. Mediatorii sanitari au intrat in randul comunitatilor de romi si au luptat mai intai cu mentalitatile, cu teama si apoi cu boala.
Ministerul Sanatatii a ales oameni din randul comunitatilor de romi, care au fost trimisi la cursuri, apoi implicati in diverse campanii de sanatate.
In sectorul 5, traiesc cei mai multi dintre romi din Bucuresti. In cartierul Zabrauti, sunt in jur de 2.000, care stau in garsoniere de 13 metri patrati, fara apa potabila si caldura. Focar de infectie. Este imposibil sa nu te imbolnavesti.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Traiesc printre sobolani, in igrasie. Asa s-au imbolnavit de TBC. Nu s-au dus la doctor. Au crezut ca trece. Le era rusine de boala si se temeau sa nu fie izolati.
La nivelul intregii tari, exista 550 de mediatori care fac posibila legatura intre romi si cadrele medicale. Ei sunt angajati de spitale si platiti de Autoritatea de Sanatate Publica. Primesc in jur de 700 de lei si au in grija peste 750 de persoane.
Romanii care sufera de TBC nu mai au voie sa lucreze in strainatate.