1 Mai de Izvor! Bataie pe mici si bere, in popor!

Ultima actualizare: 07-10-2012 19:12

Dintr-o sarbatoare a muncii, 1 Mai a devenit una a micilor si a petrecerilor campenesti. In Bucuresti, s-au dat lupte grele pentru cativa mici si un pahar de bere. Mii de oameni s-au adunat in parcul Izvor si s-au batut ca sa manance gratis.


"Da ma si mie unul, da si mie unul. Hoooo ba, ii luati asta la om din mana....Da-te ma, da-te... Bai nene!"
Cam asta s-a putut auzi, vineri, in parcul Izvor. Ce i-a manat pe oameni in lupta? Cateva bucati de hartie, cu valoare fixa. Adica bonurile impartite de organizatori, care le asigurau patru mici si o bere, gratis.

Unii au impartit pumni, in stanga si dreapta, si si-au calcat adversarii in picioare. Chiar si un tata a intrat in mijlocul luptei, fara sa se gandeasca la copilul de patru ani pe care il purta in spinare.

Organizatorul care a impartit tichetele nu a mai rezistat. Le-a aruncat in aer si a avut loc o noua busculada. Cativa au cazut la pamant.

Pentru tot ce s-a intamplat, Marian Vanghelie, organizatorul petrecerii, a avut o explicatie... originala: "Eu sunt si mic si mare si in momentul cand apare soarele rasare si vor fi lucrurile si bere va curge si micii exista."

Mici au mancat si liderii PSD, in frunte cu Mircea Geoana. Dupa ce au marsaluit alaturi de aproximativ cinci mii de simpatizanti, din Piata Revolutiei pana in parc, mai marii social-democrati s-au relaxat in fata unui pahar cu bere rece.

Fin cunoscator, domnul Geoana a invatat o fetita cum sa ajunga vedeta: "Stii care este secretul? Sa te uiti direct in camera acolo, dupa aia daca apari la televizor ajungi vedeta".

In timp ce sefii PSD sorbeau din pahare, multimea a inceput din nou sa se agite. De data aceasta lupta s-a dus in jurul gratarelor. Cozile, uriase. Dupa cateva ore de stat in soare, oamenii au cedat. Micii au fost aruncati la gramada pe gratar, iar vanzatorii s-au declarat invinsi.

Dupa mancare si bautura, parca mergea si un dans. Fiecare cu cine a putut. Altii au visat ca danseaza, in timp ce se odihneau pe iarba din parc. Somnul a fost dulce, dar trezirea .... brutala. Stropii reci de ploaie, cazuti din senin peste multime, au purtat intreaga vina.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO