Marcel Iures, intr-o ipostaza inedita. Actorul a fost profesor timp de o zi pentru copiii saraci din Covasna

Dată publicare: 26-09-2015 19:17
Dată actualizare: 29-09-2015 07:05


Cativa copii fara posibilitati materiala din judetul Covasna au avut parte de o surpriza uriasa. Pentru o zi, le-a fost educator Marcel Iures. Actorul i-a fermecat pur si simplu atunci cand le-a citit.

Apoi, le-a ascultat poeziile si s-a jucat cu ei. Intalnirea a fost pusa la cale de fundatia ''Ovidiu Ro'' care vrea sa aduca si alte celebritati in fata copiiilor din Brasov si Covasna.

Obisnuit cu roluri pe care le-a interpretat magistral, Marcel Iures s-a simtit excelent in postura de educator. Dovada ca cei mai mici dintre copiii de gradinita i-au devenit prieteni pe loc.

Marcel Iures: "Ce fac cu copiii aici? In primul rand mi-e drag de ei. Sunt frumosi toti. E foarte important sa fie la gradinita cum e important sa aiba parintii langa ei. Important e asta: sa fii langa el, sa-ti fie drag de el. Sa il oblojesti."

In viitor 30 de personalitati care fac voluntariat pentru OvidiuRo vor fi educatori pentru o zi.

Leslie Hawke: "Profesor pentru o zi este cel mai important program de voluntariat in care am fost implicata. Nu ia mult timp - iti dedici o singura zi pentru el si nu vei fi niciodata uitat. Este foarte important sa citesti o carte unui copil o carte."

Constantin Traistaru, consilier in Ministerul: Acesti copii au nevoie de toata atentia oamenilor cu carte."

Florentina Serban, voluntar Ovidiu Ro: "Sunt frumosi, destepti, receptivi, o sa ne depaseasca daca sunt ajutati."

Programul "Profesor pentru o zi" se va derula chiar in gradinitele pe care fundatia OvidiuRo le-a infiintat in comunitatile dezavantajate.

Maria Gheorghiu, co-fondator Ovidiu Ro: "Invitam diverse persoane sa interactioneze cu copiii in ideea ca ii putem inspira."

Proiectul face parte din Campania de strangere de fonduri "Fara educatie, visurile dispar". Oricine poate ajuta un copil sarac sa mearga la gradinita daca trimite cuvantul "Gradi" prin SMS la 8844.