Mai sunt locuri libere si ieftine la pensiuni, de Revelion

×
Codul embed a fost copiat

Avem o informatie pretioasa pentru cei care nu s-au hotarat unde isi vor petrece Revelionul. Cu trei zile inainte de Anul Nou mai sunt inca pensiuni care isi ofera serviciile la preturi mai mici.

Agentiile de turism, unele din ele, mai sunt deschise si azi si maine. Din cauza crizei care a avut si un impact psihologic, multi romani si-au amanat calatoriile.
Traian Badulescu - purtator de cuvant ANAT
Anul acesta, romanii au cheltuit mai putin pe vacante. Cifrele arata ca aproximativ 100.000 de romani isi vor petrece anul acesta revelionul in tara, cu 23% mai putini fata de anul trecut.

Pe de alta parte, 12.000 vor pleca din tara de Anul Nou, insa si aici vorbim despre o scadere de 38%, in comparatie cu 2007. Nu e de mirare ca la aceasta ora mai gasim inca locuri libere pentru petrecerea de Revelion.

Singura zona unde gradul de ocupare atinge aproape 100% este Valea Prahovei. In celelalte statiuni montane hotelurile se lauda ca au doar  80% dintre camere rezervate.

Exista si romani care au ales un Revelion traditional in pensiunile rurale: cam 25.000. Iar alte 18.000 se indreapta spre statiunile balneoclimaterice.

Citește și
Munca
Cadou de an nou! Mai multe zile libere in 2009
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Daca nu ati reusit pana acum sa va faceti o rezervare, mai aveti inca timp. In statiunile de la munte au ajuns mii de turisti, dar mai sunt locuri pentru cei care nu s-au hotarit inca. Pot gasi camere libere la Sinaia.

Turistii care vor sa plece acum la munte, se pot indrepta spre Azuga, unde mai sunt locuri libere.

Si in zona Alba Iulia pensiunile au inca portile deschise. Iata oferta uneia de 4 margarete: 150 de lei camera pe noapte, plus 200 de lei petrecerea si masa de Revelion, cu 50 de lei mai putin fata de anul trecut.

Si la Baile Felix mai sunt camere libere la hoteluri de 3 si 4 stele.

Dar asta nu inseamna ca turistii romani nu vor petrece de Revelion. Exista statiuni care s-au umplut de la prima strigare.

Dupa ce tragem linia, aflam ca romanii au cheltuit cu 16% mai putin decat anul trecut pentru vacantele de Anul Nou in strainatate si cu 7% mai putin pentru cele din tara.


Potrivit unui comunicat al FEDERATIEI PATRONATELOR DIN TURISMUL ROMANESC, romanii au ales sa-si petreaca sarbatorile de iarna astfel:

Cele mai solicitate statiuni din tara noastra au fost cele de pe Valea Prahovei, unde gradul de ocupare se estimeaza ca va ajunge la 98%.

Oferta de locuri de cazare este in continuare mult depasita de cerere, iar situatia este aparent paradoxala: tarifele de pe Valea Prahovei si din Poiana Brasov s-au majorat fata de anul trecut si cu toate acestea, hotelurile si pensiunile vor fi pline de Anul Nou.

Acest aspect se justifica prin faptul ca totalul locurilor de cazare disponibile in aceasta zona in hoteluri nu trece de 30.000, in vreme ce numai Bucurestiul are sute de mii de potentiali clienti. Si in celelalte statiuni montane cererea a fost mare ajungandu-se la un grad de ocupare de 85 % din capacitatea de cazare.

Un alt segment solicitat a fost cel al marilor orase, unde vor petrece trecerea in noul an in hoteluri si restaurante aproximativ 40.000 turisti.

In turismul rural vor sarbatori Anul Nou aproximativ 25.000 turisti care vor cheltui aproximativ 40.000.000 lei.

Exista o categorie de turisti care prefera sa-si petreaca Revelionul in Delta Dunarii, insa numarul acestora este cu 50% mai mic fata de anul trecut.

La aceste cifre se adauga aproximativ 18.000 de turisti care vor petrece sarbatorile in diferite statiuni balneoclimatice, ceea ce inseamna o scadere cu 18% fata de anul trecut.

In total, 104.000 persoane au preferat sa ramana in tara de sarbatori (in scadere cu 23% fata de anul trecut), cheltuind peste 140.000.000 lei (in scadere cu 7% fata de anul trecut).

De asemenea aproximativ 12.000 de turisti vor petrece sarbatorile de iarna in strainatate, ceea ce inseamna o scadere de 38% fata de anul trecut. Acestia au cheltuit peste 6.500.000 de euro (in scadere cu 16% fata de anul trecut). Cele mai solicitate destinatii externe au fost: Austria, Grecia, Bulgaria, Turcia, Egipt, Franta, Tunisia.

De asemenea, exista si turistii individuali care nu au apelat la servicii de turism organizat al caror numar nu poate fi apreciat.
In perioada urmatoare preturile vor scadea cu aproximativ 30-50%, asa ca sezonul de iarna s-ar putea prelungi pana in luna martie, daca luam in calcul zapada abundenta cazuta in ultimele zile in toata tara.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Vezi cum va fi vremea pana pe 6 ianuarie!
Vezi cum va fi vremea pana pe 6 ianuarie!

Potrivit datelor transmise de Agentia Nationala de Meteorologie, sfarsitul de an va continua sa fie geros, in timp ce primele zile ale anului 2009 ar putea aduce temperaturi mai blande si ceva mai multi fulgi de nea.

Cadou de an nou! Mai multe zile libere in 2009
Cadou de an nou! Mai multe zile libere in 2009

Poate ca incetinirea cresterii economice in anul care vine va face ca sacul bugetului de stat sa fie mai saracacios la salarii. Nu aceeasi regula se aplica insa cand vine vorba de stat acasa…

Aproape 50 de milioane de euro costa vacantele romanilor, de sarbatori!
Aproape 50 de milioane de euro costa vacantele romanilor, de sarbatori!

Cei mai multi au ales sa petreaca vacanta in statiunile din Romania, dupa cum arata informatiile Patronatelor din Turismul Romanesc.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.