Cumparati ieftin si ajutati o cauza sociala. Acesta este motto-ul unui magazin de donatii, deschis in premiera la Timisoara.

Oamenii care vor sa faca un bine lasa acolo diverse lucruri, in special haine, iar cei care vor fi interesati de ele vor achita sume modice. Banii care se vor strange vor ajunge la nevoiasi.

"O masina de scris, avem foarte multe carti, jacheta, palton, am primit o gecuta foarte frumoasa de la Matilde. De tot felul. Fiecare, care nu-i mai place, care nu mai foloseste si se gandeste sa doneze."

Ideea a fost imprumutata din Statele Unite. Fiecare produs este inregistrat si mai departe poate fi donat, ori vandut. Din banii incasati se scad chiria si salariul vanzatoarei. Restul sumei merge catre cantina sociala, familiile nevoiase sau bolnavii de cancer.

Isabelle Mehler, vanzatoare: "Haine. Asta am donat pentru ca femeile au foarte multe haine"

Acest domn a fost in tinerete pantofar. Sotia l-a parasit, a ajuns pe strada si acum locuieste intr-un centru al primariei. Aduna de pe strada incaltamintea aruncata, o repara, iar apoi o doneaza.

"O pereche de cizme care le-am remediat. Poate sa foloseasca si altcineva. O pereche de sandale de copii."

Andrei Bezan - donator/om fara adapost: "Ce e mai putin dezlipit sau ceva il lipesc si dupa aia il remediez si il aduc. Nu iau bani ca ma vede Dumnezeu ca suntem oameni toti, ne ajutam unul pe altul"

La schimb, a primit o geaca.

"Luati-o daca va place geaca asta"

Aceasta doamna urmeaza sa se interneze. Avea nevoie de o cana si o pereche de pijamale pentru care a platit la magazinul de donatii 11 lei.

Carmen Iurovici – client: "Extraordinar de ieftine. Si sunt lucruri bune, prin banii astia se ruleaza si se ajuta oameni si copii si cine are nevoie"

Iulia Clep, proprietarul magazinului: "Mai intai trebuie sa le curete si sa le sorteze, sa constientizeze faptul ca haina respectiva prinde atat de bine altcuiva, sa o impacheteze frumos, sa puna acolo putina iubire, si sa o aduca la magazinul nostru"

Peste ocean, astfel de initiative au pornit inca din anii '90. In prezent in fiecare stat americat sunt zeci de astfel de "magazine de donatii".