Lupta stransa intre mielul de Paste si mititeii de 1 Mai. Ce solutii propun bucatarii pentru a impaca toate gusturile
Lupta stransa intre mielul de Paste si mititeii de 1 Mai. Ce solutii propun bucatarii pentru a impaca toate gusturile.
Daca cei mai tineri si mai comozi vor merge la iarba verde, traditionalistii nu se abat de la miel. Ca sa ii linisteasca pe nehotarati, bucatarii confirma ca e loc destul pe gratar pentru toate poftele.
Anul acesta, de 1 Mai, in ring se va da o lupta serioasa intre mititei si miei. Cei din urma par sa fie preferatii publicului. "Mici pot consuma in fiecare sambata sau duminica, atunci cand ies undeva. Mielul de Paste e obicei", explica un cumparator.
Desi este o perioada incarcata din punct de vedere culinar, romanii sunt precauti: "O sa luam si miel, si mici, si carne, de toate... Cate putin din fiecare, nu facem excese".
Exista si multi sustinatori ai mititeilor. "Fara mici nu exista 1 Mai. Eu asa am crescut, cu micii de 1 Mai. Asa era pe vremuri, o sarbatoare muncitoreasca, la un gratar, unde sfaraiau mici", povesteste Marian Dragomir, bucatar de meserie.
In timp ce pregateste un platou cu mici, ceafa si carnaciori, asa acum i-au cerut clientii, George viseaza la cu totul alteceva.
"Un cotlet de miel cu sos pesto si salate cu tot felul de ierburi aromatizate ca si garnitura, niste cartofi copti la cuptor, cu unt si salvie", este reteta pe care o propune bucatarul George Dumitrache.
Bucatarii se amuza si spun ca putem sa impacam usor ambele sarbatori daca facem un gratar cu miel sau daca impartim mesele de peste zi: cea principala sa i-o dedicam mielului, iar micii sa ii pastram doar de pofta.