Locuitorii unui complex rezidential, speriati de mistreti. Dezvoltatorul a facut cartier in padure

Dată publicare: 24-11-2012 18:08
Dată actualizare: 27-11-2012 01:22


Este zarva mare intr-un ansamblu rezidential care a aparut in mijlocul padurii Baneasa. Cei care stau acolo si au iesit la plimbare cu cainii au dat nas in nas cu niste porci salbatici.

Revoltati, au alertat apoi autoritatile, care insa nu le dau dreptate. Pana la urma, ei au deranjat vanatul din mediul sau natural. Dar, tipic pentru Romania, oricand exista riscul ca tot porcii sa fie impuscati.

Un complex rezidential este construit in nordul Bucurestiului foarte aproape de Gradina Zoologica. Adica in mijlocul padurii unde traiesc inca, in libertate, doua familii de porci mistreti.

Cantaretul Liviu Varciu, care locuieste aici, a facut cunostinta cu o scroafa de 150 de kilograme.

"Mi-a sarit in fata. Era mare. N-am mai avut ce sa-i fac si am incercat sa evit impactul, dar tot am atins-o. Masina e avariata, mi-a stricat aripa si pragul. Dar asta e, noi suntem in habitatul lor, nu ei in al nostru", a spus Liviu Varciu.

Intalnirea cu salbaticiunea a avut loc pe drumul principal de acces, insa autoritatile spun ca au primit reclamatii de la cei care se plimba pe poteci. Padurarul da insa vina pe oamenii care folosesc codrul pe post de parc in care-si plimba cainii de talie mare.

Cazul a ajuns pe masa Ministrului Mediului si exista deja doua propuneri de rezolvare: una drastica din pacate.

"Putem sa facem o goana spre zona in care se vaneaza si sa-i impuscam si o sa punem acolo panouri de avertizare ca sa stie oamenii", a declarat Ovidiu Daescu, seful Garzii de Mediu.

Daca vor fi vanati, acestia vor fi si ultimii porci mistreti care au umblat liberi prin Padurea Baneasa. Altadata, aceasta facea parte din Codrii Vlasiei, ca un guler verde, de protectie, in jurul Capitalei. Acum mai sunt doar 1.000 de hectare si, in ultimii ani, in locul copacilor au aparut vile si blocuri.


VIDEO PROTVPLUS.RO