Localități lăsate pe întuneric de ploaia înghețată. Zona în care nu a fost curent 3 zile
Din cauza ploii înghețate și a vântului puternic, sute de localități din sudul țării au rămas în acest sfârșit de săptămână fără curent. Luni, cele mai mari probleme erau în Ialomița și Călărași.
10 linii de înaltă tensiune s-au defectat din cauza depunerilor de gheață. În unele locuri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a dus generatoare de mare putere, ca să îi ajute pe oameni. Însă zeci de localități sunt și acum fără curent.
O reţea de înaltă tensiune din Urziceni, judeţul Ialomiţa, a fost distrusă. În mai multe zone din oraş, liniile electrice s-au rupt din cauza depunerilor de gheaţă şi câţiva stâlpi de tensiune au fost doborâţi de vântul puternic.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Pentru că întregul oraş a rămas pe întuneric vineri seară, 17 generatoare de capacitate mare au fost duse de ISU în Urziceni pentru a alimenta locuinţe, şcoli şi instituţii publice.
Însă locuitorii din alte zone nu au avut norocul să primească generatoare. De exemplu, în Jilavele, oamenii nu au curent de vineri seară.
În Ialomiţa sunt 28 de localităţi afectate. Potrivit ISU, doar în acest judeţ 18.000 de oameni sunt fără energie electrică. Iar în Călărași sunt avarii în 11 localităţi, arată un bilanţ al distribuitorului de energie electrică, făcut după amiază, la ora 16:00.
Probleme au fost şi în Capitală. Locuitorii unui cartier, aflat la periferia sectorului 1, au stat fără curent trei zile şi trei nopţi.
”Avem centrale pe gaze, care dacă nu e curent nu merg. Şi noi am stat cu copiii... i-am ţinut pe toţi în pătuţ, în braţe”, spune un locatar.
”Nu ştiu ce se întâmplă în acest cartier. Întotdeauna se ia curentul”, spune un alt locuitor.
Dacă locuiţi la casă, într-o zonă cu probleme şi vreţi să nu rămâneţi pe întuneric, puteţi să vă cumpăraţi un generator pe benzină sau motorină. Preţurile pleacă de la 1000 de euro, pentru unul care susţine consumatorii unei casei obişnuite, până la 5.000 de euro sau chiar mai mult, pentru un generator de putere mai mare.
Dacă optaţi pentru această variantă, trebuie să luaţi în calcul şi costurile de instalare, care pot merge până la 4.000 de lei.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!