Lista cladirilor cu risc seismic din Capitala. Peste 200 sunt considerate pericol public
Bucurestiul ramane orasul in care poate sa ploua cu tigle si caramizi din orice directie. Lista imobilelor considerate pericol public a fost reactualizata de oficialii din Primaria Capitalei.
Asa se face ca dintre cele aproape 400 de cladiri cu risc seismic ridicat, toate au sanse foarte mari sa cada la primul cutremur serios. Printre aceastea, figureaza scoli, licee si spitale care ar trebui consolidate din bani publici.
In luna septembrie, Colegiul Tehnic de Posta si Telecomunicatii din Bucuresti a primit bulina rosie. Asta inseamna ca autoritatile au incadrat cladirea de patru etaje in clasa intai de risc seismic.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Grav este ca cei peste 1.500 de elevi care invata zilnic in acest imobil ar putea fi in mare pericol in cazul producerii unui cutremur de magnitudine mare.
Mioara Marcu, director liceu PTTR: "Cand vom intra in consolidare, vom incerca sa mutam elevii intr-un singur corp al cladirii".
Scoala nu a putut fi consolidata pana acum pentru ca se afla in proprietatea Romtelecom. De o saptamana, insa, apartine Primariei Sectorului 6, care promite ca va incepe lucrarile la anul.
Pe langa cele peste 30 de unitati scolare cu risc seismic, in Capitala se afla cele mai multe cladiri cu probleme din intreaga tara. Primaria Capitalei tocmai a marit lista blocurilor de locuinte care reprezinta pericol public cu inca 78.
Cele mai multe se afla in zona Garii de Nord, in Berceni si de-a lungul Dambovitei.
Completarea a venit in urma modificarii unei ordonante de urgenta care redefineste conceptul de pericol public.
In Capitala sunt peste 370 de cladiri cu risc seismic extrem de ridicat. Dintre ele aproape 200 sunt considerate pericol public.
La acestea se adauga alte 300 de imobile care sunt incadrate in clasa a II-a de risc seismic.
Pana acum s-au reconsolidat doar 28 dintre ele, cele mai multe din bani publici. Alte sase imobile sunt in lucru.