Liderul sindicatului STB, Vasile Petrariu, a fost audiat de poliție pentru greva ilegală

Ultima actualizare: 25-01-2022 11:49
Vasile Petrariu, STB
Agerpres

Liderul sindicatului din STB, Vasile Petrariu, a fost audiat, marţi, de către poliţişti, în dosarul deschis după protestul ilegal de la societatea de transport bucureșteană.

 

În 20 ianuarie, Tribunalul a suspendat greva STB și a dispus reluarea imediată a activității. Cu toate acestea, protestul angajaților societății de transport a continuat.

La ieşirea de la audieri, Petrariu a fost întrebat dacă este un dosar nedrept: ”Nu comentez treaba asta”, a răspuns el, potrivit News.ro.

De asemenea, întrebat dacă sindicaliştii mai cer demisia directorului general al societăţii, Petrariu a explicat:

”Aşa cum aţi văzut, în această dimineaţă s-a reluat activitatea. Aseară am avut o discuţie cu membrii CA la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, care a durat peste 2 ore, am discutat toate aceste problemele, inclusiv revendicarea referitoare la demisia directorului general. Membrii CA au venit cu rugămintea să vorbim cu salariaţii pentru a-şi relua activitatea, ei angajându-se să preia ei problemele noastre, să le discutăm cu membrii CA, iar ei, în perioada următoare, să analizeze din punct de vedere profesional activitatea directorului general şi vor lua o decizie. Au spus că situaţia asta i-a luat pe nepregătite şi nu au avut timp să pregătească o fundamentare în acest sens”.

Greva STB s-a încheiat după 5 zile

 

Greva STB s-a încheiat marţi dimineaţă, după cinci zile în care mijloacele de transport nu au circulat.

Directorul Adrian Criț a declarat că persoanele vinovate pentru organizarea acestei greve - care a fost suspendată de judecătorii Tribunalului București - vor suporta consecințele legii.

Pe de altă parte, în conferinţa de presă de marţi directorul STB a evitat să dea detalii despre cum anume i-a convins pe angajaţii STB să renunţe la protest.

"Angajaţii fideli instituţiei şi bucureştenilor au conştientizat faptul că îşi vor pierde locul de muncă dacă nu intervin pe traseu. (...) Credeţi-mă, în arta negocierilor există anumite chestiuni care nu vor ieşi la suprafaţă niciodată. (...) Angajaţii noştri au conştientizat faptul că nu se mai poate, pentru că s-au gândit la binele lor şi al familiei lor. Probabil, am fost foarte buni în ceea ce am comunicat", a menţionat Adrian Criţ, potrivit Agerpres.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO