Lapte, corn si ... un mar pentru scolarii romani!

Ultima actualizare: 29-10-2012 10:01

Pe langa lapte si corn, scolarii vor manca din aceasta toamna si un mar. Autoritatile europene cred in acest program, dupa ce medicii au avertizat ca din ce in ce mai multi copii sunt obezi.

Cu toate ca scoala va incepe la 15 septembrie, primul fruct va ajunge in scoli abia in luna noiembrie. Iar autoritatile spun ca desi programul se numeste "fructe in scoli", deocamdata vorbim doar despre un singur mar.

Beneficiari sunt cei din ciclul primar si gimnazial, adica aproximativ 1.800.000 de copii. Ca sa respecte cerinta europenilor, statul are nevoie de 12 milioane de euro. 7 milioane de euro vin de la buget, iar restul din finantare europeana. O alta veste buna este ca fructele vor fi din productie autohtona.

Parintii si producatorii autohtoni se bucura cel mai tare de programul guvernamental. Primii sunt siguri ca astfel cei mici mananca sigur un fruct, ceilalti ca nu raman cu merele in depozite.

De achizitie si de distributie se vor ocupa cei din consiliile judetene, asa cum s-a intamplat cu laptele si cornul. Desi la pomul laudat nu te duci cu sacul, pustii dau de inteles ca ar fi preferat ....."pepenele rosu, banana, capsuna". Poate pe viitor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO