Politistii protestatari: Vrem clona lui Udrea la Interne!

Ultima actualizare: 13-10-2012 10:06

UPDATE: Politistii au iesit in strada pentru ca raman fara bani de chirie, de concediu si de uniforme, fara sporurile care valoreaza 20% din salariu, dar si bani de combustibil sau consumabile.

"Trebuie sa clonam o anumita doamna din Guvern care ori de cate ori a cerut bani i s-au dat. A cerut bani pentru tabere, i s-au dat, a cerut bani pentru salvamari, i s-au dat. Cred ca trebuie sa o clonam şi s-o punem ministru de Interne", a spus presedintele SPV "Prolex", filiala Dolj, Eduard Maceseanu.

Situatia din ce in ce mai grava in care se afla politia se rasfrange automat asupra societatii: numai in Bucuresti, de exemplu, daca ar pleca cei 6000 de politisti care provin din alte localitati, o parte dintre sectiile de politie ar putea fi inchise. Solutii ar fi, spun liderii de sindicat, prin anularea unor prime si alte cheltuieli. Ministerul de Interne insa tace.

Asa ca, pana la urma, politistii si-au dus la indeplinire amenintarile si au iesit in strada. Extrem de ingrijorati de reducerea beneficiilor materiale, sindicalistii si-au lasat armele din dotare la birou si si-au luat cu ei bannere prin care au protestat vehement impotriva neplatii compensatiilor pentru chirie, a orelor suplimentare, dar si a concediilor.

Alte cifre ii nelinistesc insa mai tare. Un agent cu peste 5 ani experienta castiga pana acum cu tot cu sporuri si bani de chirie 2100 de lei lunar. Scazand 50% din salariul de baza - chiria, 20% sporurile si aproximativ 200 de lei - cheltuieli de logistica - mai ramane cu 600 de lei. A pierdut de asemenea si banii de uniforme - cam 1800 de lei pe an, si primele de concediu - echivalentul ultimului salariu de baza incasat.

Ministrul le-a transmis insa protestatarilor ca sunt bani pentru salarii pana la sfarsitul anului, insa celelalte cheltuieli nu vor fi acoperite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 23

44:57
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!