Lacurile Capitalei devin haznale pentru vilele luxoase de pe marginea lor

18-07-2010 00:00


Salba de lacuri din nordul Bucurestiului se transforma intr-o uriasa hazna cu acordul autoritatilor, incapabile sa opreasca deversarile ilegale in apa.

Disperati, mai multi piscicultori care au afaceri in zona spun ca se vor lasa pagubasi daca n-o sa ii impiedice nimeni pe proprietarii vilelor de pe maluri sa arunce dejectiile direct in balta.

Pescarii o stiu foarte bine. Ceva nu e in regula cand mii de pesti mor, iar alte mii se ridica la nivelul luciului apei ca sa respire. Din pacate oricum soarta lor va fi aceeasi pentru ca apa tulbure este poluata si nu mai are suficient oxigen.

Administratorii lacurilor din nordul Capitalei traiesc un cosmar permanent. Acum exact trei luni pierdeau aproape toata recolta.

Concluzia analizelor facute atunci a fost clara si grava. Apa era plina de materii fecale si alte resturi deversate de cartierele rezidentiale din nord. Lacurile au fost iar repopulate insa problemele au reaparut.

Cel putin patru institutii trec cu vederea faptul ca mii de vile nu sunt racordate la canalizare. Proprietarii se folosesc de vidanje ori deverseaza direct in canalele de desecare asa cum se intampla la Otopeni. Amenzile sunt rarisime iar tot ce am primit de la natura este tratat in bataie de joc.

Data viitoare cand cineva vi se mai lauda ca are vila in zona de nord, intrebati-l unde ii curge canalizarea. Cel mai probabil intr-un lac.

VIDEO PROTVPLUS.RO