Romania are drumuri mai proaste ca Zimbabwe sau Cambodgia. Locul rusinos ocupat de tara noastra in clasamentul cu 138 de tari

Ultima actualizare: 11-10-2016 07:21

Cu salbe de gropi si o multime de capcane in asfalt, Romania a reusit inca o "perfomanta" nedorita.

Intr-un clasament realizat de Forumul Economic Mondial, tara noastra se afla printre codasi, in ceea ce priveste calitatea drumurilor - dupa Zimbabwe sau Cambodgia!

Din 138 de state analizate, Romania ocupa locul 128. Iar in Uniunea Europeana este ultima la acest capitol.

Pe un drum judetean din Ialomita trec zilnic sute de masini. Ca sa evite gropile, soferii sunt nevoiti sa faca adevarate demonstratii de maiestrie la volan.

Sofer: "E extraordinar de prost! E terminat, nici nu mai e drum de fapt. Mai bine se merge pe camp."

Sofer: "Extrem de rau, foarte rau. Rupi arcuri, rupi tot, e jale."

Cu asemenea sosele, nu este de mirare ca Romania ocupa locul 128 in lume, intr-un clasament privind calitatea drumurilor, intocmit de Forumul Economic Mondial.

Tara noastra este cu mult sub vecinele Ungaria sau Bulgaria, si este depasita si de state precum Tanzania, Uganda, Zimbabwe sau Etipoia!

Drumul national 2C Buzau-Slobozia a fost votat anul trecut de catre soferii profesionisti drept cel mai prost din Romania. Chiar daca au fost facute mici reparatii, situatia nu s-a schimbat mult nici in 2016.

Carosabilul este plin in continuare de crapaturi, iar soferii trebuie sa faca slalom printre gropi ca sa nu isi strice masinile.

Sofer: "Din ce in ce mai rau, iti rupi masina in doua."

Sofer:  "E dureros, s-a dus masina, zdrangane din toate oasele."

Anual, Guvernul da 9 miliarde de euro pentru constructia de drumuri. Insa Romania are cele mai proaste sosele din Uniunea Europeana.

38% din reteaua de drumuri, adica 33.000 de kilometri, este formata din drumuri pietruite si de pamant.

Daca este sa vorbim de acestea din urma, Romania are 150 de kilometri de drumuri nationale de pamant si peste 2000 de kilometri de drumuri judetene care nu au vazut niciodata asflatul.

Potrivit clasamentului, cele mai bune drumuri sunt in Emiratele Arabe Unite, iar cele mai proaste in Madagascar.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO