La 8 ani, Mateo sufera de 8 boli si nu se poate bucura de copilarie. Conturile in care puteti dona pentru tratamentul lui


Ultimul update: Miercuri 12 Aprilie 2017 07:15
Data publicarii: Duminica 09 Aprilie 2017 18:17
Categorie: Stiri Sociale

Comunitatea din orasul Cugir, judetul Alba, s-a unit pentru o cauza nobila. Mateo, un baietel de 8 ani, care sufera de 8 boli si nu se poate bucura de copilarie, are nevoie de 80.000 de euro pentru operatii si terapie la o clinica din strainatate.

Familia nu are insa acesti bani, asa ca localnicii cu suflet mare au organizat un targ de Florii, iar toate incasarile merg direct in contul copilului. Si oamenii de afaceri au donat pentru el.

CONTURILE IN CARE PUTETI DONA PENTRU MATEO

IBAN Lei: RO70BRDE010SV47127240100;

IBAN Euro: RO04BRDE010SV47127590100.

Mateo are tulburari de mobilitate, leziuni cerebrale si crize epileptice dese. Sufera de 8 boli si nu se poate descurca singur. La 8 ani, a trecut deja prin mai multe interventii chirurgicale, trei dintre ele doar la picioare. Acum urmeaza un program de recuperare la un centru din Alba Iulia, dar mai are nevoie de operatii si tratamente, la o clinica din Germania.

Silvia Casu, bunica lui Mateo: "Cu piciorusele mai trebuie operat, la vedere a facut operatie de strabism, dar inca nu vede bine."

Familia are nevoie de 80.000 de euro pentru a suporta toate costurile. Dornici sa il ajute, oamenii din Cugir, orasul in care traieste Mateo, au organizat targul de Florii, unde cei care vor sa ajute pot cumpara decoratiuni de Paste confectionate de elevi, jucarii, bijuterii, carti sau gogosi. Si oamenii de afaceri din zona s-au mobilizat si au donat bani.

Paul, hair stylist: "A fost o zi normala de munca si toate incasarile s-au dus la Mateo."

Tatiana Petric, administrator farmacie: "Toate donatiile care vor fi donate in aceste urne. La sfarsitul termenului noi vom dubla suma care se strange. Sunt oameni care au depus 100, chiar 400 de lei o persoana."

Roxana Jibotean, Asociatia "Tine de tine", Cugir: "Prima serie de operatii va fi facuta miercuri datorita oamenilor care s-au implicat."

Parintii lui Mateo sunt impresionati. Tatal este oficial insotitorul sau permanent, iar mama sta si ea acasa, pensionata pe caz de boala. Familia se descurca foarte greu, cu 1.600 de lei pe luna.

Mircea Casu, tatal lui Mateo: "Este o sansa pentru Mateo in plus si o forta pe care am primit din partea tuturor."

Pentru a se deplasa, Mateo are nevoie de un scaun cu rotile, orteze si proteze speciale, care trebuie sa fie schimbate periodic, pentru ca baietelul este in crestere.

Tags: mateo, donatie, ajutor,

VIDEO PROTVPLUS.RO