Jucu: de la sapa de lemn la telefoanele mobile!


Ultimul update: Vineri 21 Septembrie 2012 23:08
Data publicarii: Miercuri 24 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Jucu: de la sapa de lemn la telefoanele mobile!

Proiectul de 200 de milioane de euro adus de Nokia la Jucu le-a dat peste cap existenta satenilor. Terenurile agricole parca au simtit mirosul banilor si s-au vandut cu 80 si poate chiar 100 de euro pe metru patrat.


Potrivit estimarilor oficialilor Nokia, punctul de productie de la Cluj urmeaza sa fie operational la inceputul anului 2008 si va ajunge la capacitate maxima in 2009, moment in care in fabrica vor lucra aproximativ 3.500 de angajati.

Producatorul de telefonie este primul investitor care a inceput productia in parcul industrial de la Jucu. Insa acest lucru nu a facut decat sa deschida apetitul investitorilor: Daimler Chrysler sau concernul care produce renumitele masini Porsche sau Jaguar si-au anuntat interesul asupra acestei zone.

Exista si investitori din domeniul farmaceutic, dornici sa vina la Jucu, unde forta de munca este ieftina si buna. Cei mai cunoscuti sunt francezii de la Sanofi-Aventis. Acest parc industrial va transforma comuna Jucu Jucu intr-un oras industrial cu 30.000 de locuitori.

Insa nu se termina aici: Clujul ar putea avea in urmatorii cinci ani aproximativ 15 kilometri de metrou usor care va traversa orasul de la nord la sud si care va lega cele mai mari investitii - Emerson si Nokia, in urma unei investitii de circa 16 milioane euro. 

Punctul de pornire al traseului ar urma sa fie fosta zona industriala CUG, va trece apoi prin Apahida si va lega in final parcurile industriale Tetarom III din Jucu, linia metroului va fi extinsa pana la Aeroportul din Cluj unde va intra in subteran.

Casele din chirpici nu mai sunt "la moda" la Jucu, au fost inlocuite de adevarate vile cu unu, doua sau chiar trei etaje, sau mai nou cu blocuri, duplexuri si locuinte familiale.


Sursa: Pro TV

Nokia si-a inaugurat oficial fabrica din Romania
Telefonul mobil dauneaza grav sanatatii!
Telefoanele mobile afecteaza calitatea spermei
Telefonul mobil dauneaza grav sanatatii!
Telefoanele mobile afecteaza calitatea spermei
VIDEO PROTVPLUS.RO