Jucarii, haine sau chiar mobila gratis. Trei tinere din Timisoara ajuta oamenii sa doneze lucruri din casa, prin Facebook

Ultima actualizare: 05-08-2015 06:51

Ca sa faci o fapta buna, e necesar doar de un simplu gest! Este principiul in care trei tinere din Timisoara au crezut cu tarie si au reusit astfel sa creeze pe internet o comunitate care doneaza zilnic tot ce nu mai e de folos prin casa.

In doar cateva luni, sute de persoane din Timisoara se folosesc gratuit de jucarii, haine sau chiar mobilier. In schimb, nu trebuie decat sa spuna "multumesc" sau, dupa caz, "te rog".

Pentru Tanita - o mamica de 22 de ani - nu este nicio rusine sa spuna ca a luat gratuit de pe net foarte multe din hainele cu care isi imbraca astazi bebelusul... Si nici pe jucarii nu vrea sa mai cheltuie bani. Este un mod destept de-a economisi, spune ea, mai ales ca Ianis este mic si tot ce foloseste acum, curand nu-i va mai fi bun.

PE ACEST GRUP PUTETI DONA SI VOI LUCRURI CARE NU VA MAI SUNT DE FOLOS

Tanita: "Sa-l vezi pe asta micu' cum cand are o garamada de jucarii si se baga direct in cosul cu jucarii. Sau vrei sa cumperi si nu-ti permiti in momentul de fata sa iei..."

Cele care au avut ideea de a crea un grup pe internet in care oamenii sa doneze lucruri de prin casa sunt Andreea, Anca si Oana. In prima faza, chiar ele au pus la dispozitie tot ce nu mai foloseau.

Andreea Ursu: "De ce sa le arunci cand cineva poate se bucura de ele si atunci ni s-a parut o idee buna".

In doar patru luni, peste 800 de persoane au aderat la grup lor, ai carui membri, zilnic, iau sau dau obiecte gratuit.

Oana Kovacs: "Dam de la haine, pantofi, obiecte din bucatarie .. Am dat eu recent razatoare, un filtru de cafea, nici nu mai stiu, tenisi, pantofi, genti am dat o gramada."

Grupul are si cateva reguli, dar simple. In primul rand, "te rog" si "multumesc" sunt cuvintel care trebuie neaparat folosite. Si oricine alege ceva, trebuie sa ridice obiectul direct de la persoana care il doneaza.

Anca Spătariu: "Adevarata conditie o vedem atunci cand ne intalnim cu ei si cand vorbim "face to face". Iti dai seama ca sunt oameni cu foarte mult bun simt, care pur si simplu au nevoie si nu isi permit in momentul asta."

"Donez in Timisoara" nu e singurul grup de ajutor. In tara, sunt alte cateva, car functioneaza dupa aceleasi principii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO