Reactia romanilor la un concurs de produse vegetariene: "Pentru cine e bolnav, e bine". Inghesuiala, doar la chiftelute
Pentru multi romani, carnea este nelipsita din menul zilnic. Bucatarii de top sunt, insa, de parere ca trebuie, sa gustam si preparate vegetariene.
Chefii s-au dat peste cap ca sa atraga publicul la un concurs de profil organizat la Brasov. Au gatit tot soiul de minunatii, dar unii vizitatori au stat la coada la singurul stand care vindea chiftelute si rulade din carne.
Ar fi fost o zi perfecta pentru gratare, dar 30 dintre cei mai buni bucatari din tara s-au intrecut la Brasov in prepararea... legumelor. Bucataria vegetariana romanesca este abia la inceput, asa ca specialistii au incercat sa reproduca bucate cu care oamenii sunt deja obisnuiti.
Mihai Zup, bucatar: "De pilda drobul, de data asta facandu-l insa strict din ciuperci, in rest folosim produsele clasice, morcov, orez, icre".
Alti chefi au dat frau liber imaginatiei. Cosmin Toma, bucatar: "Am vrut sa reproduc un ghiveci cu flori, un ghiveci cu floricele si ciuperci, este o salata de vinete cu un tzatziki pe baza de iaurt, avem pamantul de masline, ciupercute micute si diferite plantute".
Preparatele vegetariene sunt o adevarata provocare, spun chiar si bucatarii priceputi. "Fara carne nu e foarte greu, dar iti da batai de cap pentru ca intodeauna trebuie sa combini, sa ai toate vitaminele, toate proteinele in meniul pe care il realizezi", spune Adrian Sipoteanu.
Radu Zarnescu, organizator: "Noi, romanii, mancam bine si ne plac in general meniurile cu multa carne, dar in ultima vreme a intrat si la noi acest curent". Multi dintre vizitatori spun insa ca mancarea vegetariana e doar pentru suferinzi. “Pentru cine e bolnav, e bine", spune o domana
Sceptici, vizitatorii nu s-au apropiat de mancarurile fine, ci s-au inghesuit la singurul stand care servea preparate din carne
Sursa: Pro TV
Etichete: concurs, alimente, dieta, carne, vegan, meniu, bucatari, chef,
Dată publicare:
01-08-2015 18:34