Jocurile online le invata pe femei sa nu mai arunce cu banii!


Ultimul update: Luni 26 Martie 2012 13:50
Data publicarii: Miercuri 09 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Pentru unii, boala curata, pentru altii leac. Vorbim despre jocurile de internet, despre care multi avertizeaza ca pot crea dependenta.

 

Ei bine, aflati ca pot avea un efect benefic asupra tinerelor care exagereaza la cumparaturi. Multe femei sustin ca, dupa ce au petrecut ceva vreme la computer, cu jocurile online, s-au lecuit de obiceiul de a cheltui bani in nestire.

Jocurile astea sunt foarte interesante pentru ca ne ofera ocazia sa avem ce nu avem in viata reala, de asta sunt atat de incitatnte si lumea apeleaza la ele.
Raluca Anton, psiholog
Multe tinere spun ca jocurile online in care trebuie sa dezvolte o afacere au un efect benefic asupra lor. Ele sustin ca, in asemenea jocuri, au invatat sa investeasca banii virtuali pentru a obtine profit, fapt ce le-a ajutat sa-si gestioneze mai bine bugetul in viata reala.

Asa ca, dupa o asemenea experienta, unele tinere spun ca si-au redus sensibil cheltuielile si isi calculeaza bine banii atunci cand se duc la cumparaturi.

Psihologii spun de asemenea ca, daca intr-un joc virtual ai cheltuit deja prea mult, atunci monitorizezi mai usor cat scoti din portofel in viata reala. Specialistii atentioneaza insa ca este important sa nu exageram si sa ramanem ancorati in realitate. Si asta pentru ca multi devin dependenti de jocurile on-line, petrecandu-si tot mai mult timp in fata computerului.

Cristina, de exemplu, este din Cluj si, de mai bine de o luna, este pasionata de un joc interactiv de pe internet. Si-a deschis o cafenea virtuala - pasiune careia, spune ea, ii aloca trei ore pe zi. Tanara recunoaste ca s-a chinuit sa puna pe picioare afacerea, dar efortul a meritat, mai ales ca si in viata reala a devenit mai cumpatata.

Tags: internet, jocuri,

Romanii, fata in fata cu internetul: Google, e-mailuri si stiri
Moartea reala inseamna si moarte informatica? Nu chiar!
Si-a mizat pana si viata la jocurile de noroc... si a pierdut-o!
VIDEO PROTVPLUS.RO