Jocul de-a Moș Crăciun Secret i-a cucerit pe români. Bucuria pe care o puteţi aduce unui coleg
Jocul de-a Moș Crăciun Secret, cunoscut în toată lumea drept „Secret Santa", i-a cucerit în ultimii ani și pe români: angajați în companii, elevi ori studenți.
Tradiția de a face cadou unui coleg, fără ca acesta să afle cine a fost Moșul lui, a devenit atât un pretext de socializare, cât și o modalitate de a îi cunoaște mai bine pe cei cu care ne petrecem cinci zile din săptămână.
Pentru că au mai rămas doar câteva zile până la sărbători, toată lumea caută să cumpere cadoul potrivit.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Conceptul Secret Santa presupune ca într-un grup de prieteni sau colegi fiecare să cumpere cadou unei persoane, fără să îşi dezvăluie identitatea.
Cei mai mulţi trag la sorţi biletele, dar exista şi varianta unui program online gratuit, unde se înscriu participanţii, iar rezultatele vor fi primite individual, pe email.
O dată ce au aflat cui trebuie să cumpere cadou, oamenii încep căutările.
Printre cele mai vândute cadouri se număra sticlele de vin, cărţile, ceaiurile, tricourile cu mesaje sau vinyl-urile.
Oana, reprezentantul unei librării: "Sunt cadouri care se potrivesc în orice situaţie, o carte care să fie din cele mai recente, poate o biografie, cum e biografia lui Michelle Obama".
Cei care au intrat mai devreme în liberele de sărbători şi-au împărţit deja cadourile.
În România bugetul pentru Secret Santa variaza în general între 50 şi 100 de lei. Cadoul se lăsa sub brad, cu numele destinatarului pe el. Cel mai important este, însă, să nu dezvăluiţi nimănui pentru cine aţi fost Moş Crăciun.
Unele surse spun ca tradiţia de Secret Santa a apărut în Kansas, Statele Unite, când un om înstărit făcea cadouri anonime celor nevoiaşi. Iar alţii spun că obiceiul provine din ţările scandinave, unde, în trecut, oamenii lăsau cadouri surpriză în fata caselor.