Made in Romania. Leacul pentru alunitele canceroase zace intr-un frigider

Dată publicare: 17-05-2011 18:36
Dată actualizare: 06-11-2012 18:31


Asta in conditiile in care este vorba despre performante medicale recunoscute pe plan mondial care ar putea scadea costurile spitalelor chiar si de 10 ori.

N-avem bani sa le omologam, spun autoritatile, care insa nici nu par ca se dau in vant dupa ele.

O crema-medicament inventata de cercetatori si premiata cu aur la Salonul de Inventica de la Geneva, buna pentru vindecarea leziunilor precanceroase, care apar dupa expunerea indelungata la soare, sta de doi ani in frigider.

"Handicapat locomotor" a batut 10 insi deodata, de Revelion. VIDEO 

Crema a fost deja testata pe 10 bolnavi, insa nu e omologata. Institutul nu are bani, adica 100.000 de euro, pentru inceperea unor studii clinice ample in baza carora sa obtina avizele de la Ministerul Sanatatii si Agentia Medicamentului.

La Spitalul Sf. Ioan din Bucuresti, medicul Alexandru Ciocalteu este autorul unei inventii care ar putea reduce de aproape 10 ori costurile dia­lizei. O inventie premiata si ea cu aur la Geneva, va­loroasa pentru sistemul nostru medi­cal, care anual cheltuieste 100 de milioane de euro pentru dializa. Dar si o lovitura pentru centrele de dializa. Inventatorul are zeci de cereri de la bolnavi care vor sa fie inclusi in testele clinice.

Exista si o descoperire bagata in seama, dar nu de stat, ci de medicina privata. Dupa ce au descoperit telocitele, celule capabile sa regenereze muschiul inimii, cercetatorii de la "Victor Babes" isi continua acum studiile pe banii unei companii.

Cititi si:

Cum sa faci bani din numerele de la loto fara sa joci bilete

Imaginile zilei. Buldozerele au ras Bamboo de pe plaja. De ce a fost inchis


VIDEO PROTVPLUS.RO