60 de oameni au murit si 760 au fost raniti intr-un an, in intersectiile din Capitala. Harta zonelor periculoase
33 de intersectii din Bucuresti au ajuns pe lista neagra a celor mai periculoase zone, in care se produc frecvent accidente de circulatie. Cel putin 60 de oameni au murit anul trecut in aceste locuri si alti 760 au fost grav raniti.
Cauza principala a producerii tragediilor este traversarea neregulamentara spun autoritatile, insa soferii si pietonii dau vina pe infrastructura.
Tehnic, locurile in care se intampla frecvent accidente rutiere sunt numite de politisti puncte negre. In Bucuresti sunt cel putin 33, unde zeci de persoane si-au pierdut viata si alte cateva sute au fost ranite grav.
Prima pe lista este intersectia dintre strada Polona si bulevardul Dacia. Numai anul acesta aici au fost 16 accidente cu 27 de victime. Cauza principala, neacordarea de prioritate. Soferii spun ca indicatoarele sunt acoperite de vegetatie, semafoarele nu se vad, iar cladirile construite foarte aproape de intersectii le ingusteaza campul vizual asa ca nu se pot asigura corespunzator.
Carmen Dinca, purtatorul de cuvant al Administratiei Strazilor: "Am facut zeci de sesizari catre ADP-uri, nu e treaba noastra sa taiem copacii, semnele se pun cu acordul si in prezenta politiei, soferii de regula dau vina pe alte lucruri decat sa-si recunoasca vina."
Tot aici si-a pierdut viata solistul trupei Compact, Teo Peter. Soldatul american care l-a accidentat a scapat fara nicio sanctiune pentru ca a invocat infrastructura necorespunzatoare.
11 persoane au cazut victime si in intersectia Soselei Mihai Bravu si Calea Vitan. Cele mai multe accidente s-au petrecut din cauza soferilor, insa foarte multi pietoni au fost surprinsi traversand prin locuri nepermise sau pe culoarea rosie a semaforului. Politistii spun ca, in zona, 6 din 9 accidente s-au petrecut pe trecerile de pietoni.
Periculoasa este si intersectia strazilor Nicolae Canea si Moroieni, 10 persoane au fost ranite aici din cauza neacordarii de prioritate.
"Asta de aici este cea mai periculoase intersectie, din cauza ca nu se acorda prioritate din laterale. Si uitati cum sunt puse semnele in pomi, nu se vad", spune un taximetrist.
Vizibilitatea redusa era invocata des de soferi.
Col. Aurel Dobrila, directorul Politiei Locale Sector 2: "Accidentele s-au mai rarit de cand am pus si oglinzi stradale pentru a ajuta la vizibilitate. Avem in calcul si montarea unor semafoare, dar este o achizitie costisitoare."
Costurile umane sunt insa mult mai mari. Ramane ca autoritatile locale sa regleze problemele de infrastructura, iar participantii la trafic sa fie atenti si sa respecte regulile rutiere.
Sursa: Pro TV
Etichete: accident, strazi, soferi, intersectie, pietoni,
Dată publicare:
04-08-2014 10:52