Strada Xenofon si ambitia unei pictorite de a transforma o scara pitoreasca intre case intr-o adevarata opera de arta

Ultima actualizare: 13-07-2014 07:04

O pictorita vrea sa schimbe aspectul cenusiu al Capitalei! Ea a pictat in culori vii una dintre putinele strazi in trepte din oras, undeva langa parcul Carol.

Zona, pana acum degradata si ocolita de trecatori, a atras deja sute de curiosi. Oamenii au fotografiat cu incantare imaginile desfasurate, in relief, pe straduta care este, de fapt, o scara pitoreasca intre case.

O placuta albastra, asezata in capatul acestei strazi din vechiul Bucuresti, ne anunta ca am ajuns pe strada Xenofon, una dintre putinele strazi in trepte din Capitala. Acum si singura pictata integral!

Ideea de a avea o strada in trepte pictata, in Capitala, s-a nascut din dorinta initiatorilor proiectului "Bucurestiul la scara" de a oferi oamenilor un loc al intalnirilor boeme. Sunt peste 70 de trepte care trebuie urcate sau coborate dar nimeni nu mai simte efortul. Privirile tururor sunt atrase de imaginea spectaculoasa.

Straduta, pana acum uitata de lume, uimeste trecatorii prin pictura care se intinde ca un covor pe trepte. Pot fi admirate, astfel, opt cladiri emblematice ale orasului, pe scara ce duce pana in cel mai inalt punct din Bucuresti, varful dealului Filaret.

Cea care a pictat fiecare treapta este artista Eva Radu: "A fost o provocare pentru mine sa acopar tot acest spatiu cu pictura.."

Initiatorii proiectului vor sa transforme si alte strazi degradate in opere de arta, ori sa acopere peretii scorojiti ai unor case vechi cu picturi care sa le puna in valoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO