Inconstienta romanilor care isi modifica locuintele fara autorizatie. Ce se intampla in caz de seism

Ultima actualizare: 11-10-2013 06:57

Apartamentele nu pot fi modificate fara autorizatie. Si asta pentru ca un perete daramat poate subrezi toata cladirea si ii poate aduce proprietarului amenzi uriase.

Dupa cutremurul de duminca, autoritatile au inceput sa verifice lucrarile efectuate fara aprobari. De la inceputul anului si pana acum, doar in Bucuresti 100 de persoane au daramat pereti fara sa anunte primaria.

In sectorul 4 din Bucuresti, reprezentantii politiei locale au iesit sa verifice reclamatiile care vizeaza modificari in apartamente fara autorizatie.

Iata un exemplu. La etajul 2 al unui bloc, o familie a pus la pamant fara sa clipeasca trei pereti, dintre care unul despartitor, cu armatura. Totul pentru a castiga spatiu.

Oamenii sustin ca nu au stiut ca le trebuie acordul primariei, insa asta nu ii disculpa. Pentru ca aceste modificari au primit o amenda de 3000 de lei si sunt obligati sa aduca locuinta la starea initiala.

Probleme cu adevarat grave sunt in spatiile comerciale de la parterul blocurilor, unde oamenii si-au reconfigurat apartamentele dupa bunul plac. De pilda aici s-a spart pur si simplu peretele exterior al blocului pentru a se construi usi.

Iata si cazul acestui salon de infrumusetare, unde s-au desfiintat pereti si s-au construit unii noi fara autorizatie.

"Obligatoriu este ca atunci cand se fac aceste modificari sa fie cu indeplinirea conditiilor legale, adica cu expertiza tehnica si cu obtinerea autorizatiei de demolare", declara Adrian Ionescu, dir. gen. Politia locala sect. 4.

Chiar daca nu vorbim despre pereti de rezistenta. specialistii spun ca, privind in ansamblu in majoritatea apartamentelor in care se fac modificari, structura devine instabila si blocul se subrezeste.

Sever Gergescu sustine ca, in cazul unui cutremur, riscul de prabusire creste cu cat e mai slabita baza imobilului. Iar prin disparitia peretilor pe verticala se schimba modul in care va trepida blocul, pentru ca i se muta centrul de greutate.

Numai anul acesta 100 de bucuresteni au fost amendati pentru ca au omis sa isi ia autorizatie pentru modificarile facute in apartamente.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO