Inca o situatie aberanta. In spitalele inchise la 1 aprilie rugineste aparatura ultra-moderna

07-07-2011 19:26


In multe spitale, care au fost inchise la 1 aprilie, ruginesc aparate ultra-moderne cumparate cu bani multi de Minister. Responsabilitatea le revine oficial Directiei de Sanatate Publica si Primariei. Dar toata lumea ridica din umeri.

Asta, in conditiile in care multe unitati din tara, care au preluat pacienti in plus, plAng dupa un ecograf performant sau dupa un pat pentru terapie intensiva.

In sectiile spitalului din Codlea, inchis in urma cu trei luni, se acopera de praf un ecograf multifunctional, care a costat peste 150.000 de euro, dar nu numai.

"In prezent avem un aparat de radiologie, duodiagnostic, care este din anul 2000 si un aparat de ecograf care la ora actuala este pus in conservare. Sunt moderne ca si functionalitate", a declarat doctorul Claudia Coste, manager spitalul Codlea.

Asta, in timp ce la Spitalul Judetean din Brasov nu exista decat un ecograf pe pavilion, desi ar fi nevoie in total de 12 aparate. Iar alte spitale nu au deloc.

Spitalul din Bumbesti- Jiu a fost renovat acum doi ani si are un bloc operator nou-nout. Cu toate acestea, de cand s-a pus lacat pe spital, nimeni nu s-a mai interesat de aparatura din salile de operatie.

La renovare, nu numai ca s-au pus termopane, dar s-au adus si paturi ATI de ultima generatie, care nu folosesc nimanui. Si nimeni nu pare sa stie ce se va intampla acum cu ele.

VIDEO PROTVPLUS.RO