În România va fi inaugurat primul loc pentru concerte și festivaluri cu public în mașină

Ultima actualizare: 19-05-2020 13:32

Momente precum cele de la festivalul Untold vor rămâne, cel mai probabil, doar amintire, o vreme. Vor fi însă înlocuite, pe cât posibil, de evenimente de tip "drive in".

Aici, de pildă, ar urma să fie inaugurat primul spațiu dedicat evenimentelor cu public aflat în mașină. Terenul poate găzdui 129 de autotrisme.

Cristian Hossu, manager firmă organizare evenimente: "Acolo, spre pădure, va fi un ecran de 16 pe 9, led, asta înseamnă că se va vedea ca un televizor și în timpul zilei. Între mașini, așa cum avem harta făcută acum, vor fi 3 metri, iar la mașină vor veni să te servească niște ospătari îmbrăcați un pic ca niște astronauți, dar totuși prietenoși."

Cei care vor veni la acest cinema în aer liber vor fi întâmpinați la intrare, vor primi o băutură răcoritoare și popcorn și un număr de parcare.

Odată ce am preluat locul, ne căutăm în aparatul de radio frecvența de pe marele ecran, tocmai pentru a auzi filmul direct din mașina noastră, fără să intrăm în contact cu ceilalți participanți.

Și artiști solo sau de stand-up comedy se pot bucura în acest fel de public. Câțiva actori au pregătit deja primul turneu.

Cosmin Natanticu, actor: "Mă uitam la filme și vedeam cum protagoniștii mergeau la film în drive-in, în mașină, și mi se părea atât de cool. Ca stand-up-eri o să fie complicat, pentru că tu practic faci stand-up în fața unor mașini, nu ai feedback-ul ăla imediat, de care depinzi până la urmă. Dar va trebui să ne adaptăm."

Cum Festivalul de film Anonimul nu s-a anulat, cinefilii care obișnuiau să meargă în Delta Dunării ar putea avea parte anul acesta de anumite restricții. Cel mai probabil, spun organizatorii, proiecțiile din interior vor fi anulate, însă rămân cele în aer liber.

Miruna Berescu, director artistic Festivalul de film Anonimul: "Ar fi foarte simplu să separăm locurile în care oamenii, cei care vin singuri, cei care vin câte 2 sau 3, poate chiar 4, dacă regulile ne vor permite, le vom marca. Ne-am gândit la posibiliatea ca circuitul să fie seperat, intrare-ieșire. Poți să profiți de un ecran de 15 metri, că ne-am uitat destul la filme pe laptop."

Festivalurile de muzică, însă, sunt în pericol, așa că organizatorii vin cu variante.

Organizator Festivalul Untold: "Noi le-am oferit fanilor șansa de a transformă biletele și abonamentele cumpărate în bilete și abonamente care să le asigure accesul la următoarele ediții. Am explorat și idei noi, și așa s-a născut Overnight - cea mai mare petrecere de acasă de 1 Mai. Ne gândim deja la posibilitatea de a urma și Overnight numărul 2."

Astfel de reconfigurări s-au făcut în toată lumea. Tot mai mulți artiști au acceptat să participe la concerte on-line sau de tip ”drive in”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO