In Capitala ar putea aparea o "moda": demolarea blocurilor ridicate ilegal
Tot mai multe blocuri noi risca sa fie demolate, dupa ce instantele dau dreptate oamenilor care sesizeaza ca nu au fost respectate autorizatiile de constructie. In majoritatea cazurilor, au fost ridicate mai multe etaje decat mentionau documentele.
Probleme exista in special in zonele capitalei cu locuinte vechi, unde se ridica "mamuti" de noua si zece etaje. Constructorii spun ca totul este un santaj.
Exemplu: un imobil din sectorul 3 al Capitalei a fost proiectat initial pentru cinci etaje, la care s-au adaugat pe parcurs inca patru. Drept pentru care, proprietarii casei din apropiere au cerut anularea in instanta a autorizatiei de constructie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In sectorul 2, aceeasi problema: un imobil trebuia demolat, pentru ca, in loc de sase niveluri, s-au construit zece. In plus, amprenta la sol este mai mare decat cea din autorizatie.
Decizia Judecatoriei Sector 2 "obliga paratul sa desfiinteze lucrarile facute fara autorizatie la 30 de zile de la ramanerea definitiva a deciziei instantei", insa termenele s-ar putea prelungi din cauza recursului.
Unii dintre cei care au contractat apartamente in blocul din sectorul 2 spun ca stiau de aceste probleme si au ales sa semneze contracte in alte zone. Constructorul cladirii neaga insa ca ar fi nevoit sa renunte la bloc.