Imaginile conditiilor inumane din CAMINUL GROAZEI surprinse de Stirile ProTV inca din 2011
Batrani tinuti in mizerie, infometati si deshidratati. Acestea sunt cateva dintre imaginile in care zeci de varstnici si-au petrecut ultimii ani la azilul din Paulesti.
Miercuri dimineata, anchetatorii au descins la azilul de batrani din Paulesti, dupa ce autoritatile au primit informatii de conditiile inumane de acolo. Culmea e ca nu este pentru prima data cand acest loc atrage atentia pentru nereguli grave:
"Mizerie. Erau unii peste altii, cate doi-trei in pat, fara lenjerie curata, fara pampersi schimbati, mirosea a urina si fecale. Unii dintre ei erau deshidratati", a spus managerul Serviciului Judetean de Ambulanta Prahova.
"CAMINUL GROAZEI", EPISODUL DIN 2011
In urma cu doi ani si patru luni, Stirile ProTV prezentau imagini din "Caminul Groazei" din Paulesti, unde pacientii o duceau mai prost ca la puscarie.
Desi in acel moment s-a vorbit despre o ancheta a OPC si posibilitatea ca vinovatii sa fie trasi la raspundere, azilul a continuat sa functioneze.
Familiile achitau pentru ingrijirea batranilor mai mult de un salariu mediu pe economie. Noroc ca fiica unuia dintre ei a facut o vizita inopinata si si-a gasit tatal ... numai piele si os. Revoltata, a anuntat autoritatile.
Intr-o casa din Paulesti, fara firma la poarta, functiona in ilegalitate un azil de batrani. Inauntru, dezastru: 18 pensionari, majoritatea bolnavi de Alzheimer, adica incapabili sa povesteasca limpede ce li se intampla, sunt ingramaditi in trei camarute. Una dintre aceste incaperi era cu paturi supra-etajate.
Miroase ingrozitor a urina, mai ales ca cei imobilizati la pat nu sunt schimbati cu zilele. Oricum ... si baia este insalubra. Pacientii au intre 65 si 80 de ani si nu sunt vazuti de niciun medic.
Pentru 1.500 de lei, lunar, batranii primesc mai mult legume fierte. Nu e de mirare, asadar, ca tatal femeii care a facut acum reclamatie era numai piele si os.
Oficial, s-a dispus inchiderea azilului, dar asta nu inseamna ca s-a si intamplat asta. Batranii sunt in continuare acolo, pentru ca familiile nu s-au grabit sa ii ia acasa.