Asistenta i-a spus ca a nascut un baiat, apoi a descoperit ca are fetita: "Mie sa imi dea baiatul pe care l-am nascut"

13-10-2016 16:23

Situatie incredibila la Maternitatea din Fagaras. O femeie care a nascut si a aflat de la medici ca a adus pe lume un baietel sanatos, a descoperit dupa o zi ca bebelusul ei este, de fapt, fetita.

Vinovata de incurcatura este o asistenta care si-a recunoscut greseala, dar parintii nu vor sa ia fetita acasa pana cand nu se face un test ADN ca sa fie siguri ca e copilul lor.

Dupa un travaliu care a durat toata noaptea, femeia de 33 de ani a nascut duminica dimineata la ora 4 si 5 minute. N-a apucat sa vada cu ochii ei copilul dar a auzit de la asistente ca e un baietel sanatos.

A doua zi la pranz a primit copilul la san, infasat, si l-a alaptat convinsa ca e baiat. La masa de seara, mama a desfasat bebelusul si atunci a vazut ca e fetita desi avea la mana bratara albastra. A verificat registrul de nasteri iar acolo aparea la fel: baiat.

Medicii si asistentele sustin ca a fost o incurcatura in scripte si ca din greseala s-a inregistrat baiat in loc de fata. Parintii au insa indoieli ca fetita ce o tin in brate e a lor asa ca au cerut sa se faca test ADN la Bucuresti! In functie de laborator, o astfel de analiza costa intre 800 si 1200 de lei.

"Eu imi vreau baiatul, doamna, inapoi, eu nu vreau alt copil. Mie sa imi dea baiatul pe care l-am nascut", a spus Luminita Coscodat, mama bebelusului.

"Ori ca copilul meu e mort, ori ca copilul meu e la altciuneva. De ce sa-l fi dat la altcineva? Nu stiu! Asta sa raspunda ea!", a spus Ionut, tatal bebelusului.

Parintii banuiesc ca e vorba de o incurcatura intre copii si nu doar in acte asa cum sustin reprezentantii spitalului. Medicul care a asistat la nastere spune ca a fost un caz dificil, asa ca tot personalul de garda s-a concentrat pe actul medical in sine, nu pe sexul copilului.

"Atentia noastra a fost pe copil si pe mama, sa fie sanatosi, sa se coloreze, o sa reparam aceasta greseala cu ADN-ul mamei si al fatului", a spus Doin Cerghit, medic primar obstetrica-ginecologie.

Mama copilului: Mi-a zis ca e baiat.
Reporter: L-ati vazut?
Mama: Nu, ca nu mi l-a aratat! Seara, cand l-am schimbat sa il vad baiat, era fata! Nu mai era baiat!

Dar copilul a primit bratara de baiat, albastra si tot asa a fost trecut si in registru. Vinovata pare a fi asistenta care a facut aceste operatiuni. Dar, a doua zi, o alta colega a imbaiat beleusul fara sa observe inadvertenta intre sex si bratara.

Reporter: Nu credeti ca a putut sa incurce doar bratarile?
Tatal copilului: Nu, ca nu suntem la piata sa nu dam rest ca lumea la om! La un animal te uiti cand naste sa vezi ce ai, d-apai la un copil.

Parinti copilului se tem ca nu cumva sa fi fost incurcati bebelusii intre ei. Medici sustin insa ca in ziua cu pricina nu s-au nascut decat doua fetite. Ultimul bebelus de sex masculin venise pe lume cu doua zile inainte si, intre timp, luase mult in greutate. Deci nu putea fi confundat.


VIDEO PROTVPLUS.RO