”Habitat for Humanity” va construi 8 case în 5 zile pentru familii nevoiașe. Se caută 100 de voluntari

Dată publicare: 29-08-2018 18:26
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Se caută 100 de voluntari pentru un proiect mărinimos. O asociaţie din România lansează o provocare și vrea să construiască opt case în doar 5 zile, pentru familii nevoiaşe din Cumpăna, judeţul Constanţa.

Ideea vine după ce membrii organizaţiei au efectuat un studiu despre casele de la noi din ţară şi au constatat că mai mult de jumătate dintre români trăiesc înghesuiţi, în locuinţe supraaglomerate şi peste 20 la sută dintre ele au nevoie de reparaţii urgente.

Destinul a opt familii nevoiaşe cu copii, care nu au un cămin, se va schimba definitiv în luna octombrie. Asociaţia ”Habitat for Humanity” România a primit de la autorităţile locale un teren situat la marginea localităţii Cumpănă, din Constanța, şi va construi acolo opt case. Organizaţia mai are însă nevoie de 100 de voluntari.

Gabriel Pascal, director de programe "Habitat for Humanity România":"Pentru a vedea exact cum este această experienţă, trebuie să fiţi aici. Este absolut entuziasmant sentimentul de satisfacţie, aşa că aşteptăm voluntarii să se înscrie pe platforma habitat.ro."

Ciprian şi Cristina, arhitectul şi designerul echipei ”Visuri la Cheie”, sunt primii care s-au înscris în proiect.

Ciprian Vlaicu, arhitect "Visuri la Cheie": "Ştiu că aici va fi mult mai multă bucurie, va fi veselie, pentru că familiile beneficiare ale caselor lucrează efectiv la ele."

Cristina Joia, designer "Visuri la Cheie": "Este bine că putem simţi energia, că sunt anumiţi oameni care fac lucruri frumoase pentru alţi oameni, că le redau acest sentiment de apartenenţă."

Paul şi Mirabela au o fetiţă de 5 ani şi un băieţel de 3 ani. De când se ştiu au locuit cu chirie şi au fost nevoiţi să se mute la trei-patru luni.

Paul Costandache"Când nu este casa ta, te poate da afară oricând omul şi peste noapte poate.”

MIrebela Costandache"Ca orice cuplu, pentru viitorul copiilor, ne dorim o casă, nu avem posibilitatea, muncim pentru a putea avea viitor."

Cei care doresc să ajute la ridicarea locuinţelor nu trebuie să aibă experienţă în construcţii. Înscrierile se pot face online până pe 17 septembrie, pe habitat.ro. Munca va începe pe 1 octombrie şi se va încheia pe 5 octombrie.

La ediţia de anul trecut, 820 de voluntari - români şi străini - au construit 36 de case în Bacău, pentru 118 părinţi şi copii.

În România, peste jumătate din populaţie trăieşte în condiţii de supraaglomerare şi 14,4 la sută îşi achita greu cheltuielile de întreţinere.


VIDEO PROTVPLUS.RO