Fetiță de 10 ani aflată în plasament, bătută de îngrijitoare. Scenele, filmate cu mobilul de alt copil

Dată publicare: 29-08-2018 16:41
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Un caz șocant a ieșit la lumină în județul Olt. O fetiță cu dizabilități, în vârstă de 10 ani, aflată în plasament, a fost bătută de o îngrijitoare, în apartamentul în care locuieşte împreună cu alţi 6 copii.

Scenele revoltătoare au fost surprinse cu un telefon mobil chiar de una dintre fetele mai mari, aflată şi ea în plasament. 

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Olt, dar şi poliţia, au deschis anchete, iar cele două angajate sunt deocamdată suspendate.

În înregistrare se vede cum angajata o lovește pe fetița aflată pe un pat. Apoi, cu ajutorul unei colege, femeia o ia pe copilă și o duce într-o altă cameră, unde pare că îi aplică același tratament.

Vecinii din bloc spun că de multe ori din locuinţa se auzeau ţipete de copii şi că au făcut sesizări către organele abilitate.

Vergică Mitran, locatar: ”Femeile care trebuie să aibă grijă de copii nu se ocupă. Salariu, odihnă... Ele stau la televizor aici și fetele care sunt cu probleme sunt închise în camerel. Zbiară, plâng, mai vin și le mai și bat. Nu ai voie să dai într-un copil, ăsta e copilul statului.”

”În momentul în care ţipă mi se rupe sufletul, dar ce pot să fac, eu nu pot să intru peste doamne”, spune o vecină.

Prima măsură luată de către reprezentanții Protecției Copilului a fost ca cele două îngrijitoare să fie concediate pe durata anchetei.

Doru Mara, reprezentat DGASPC Olt: ”Am vorbit cu dumneaei, am trimis șeful de centru să discute ci copiii, să vadă exact care este situația. Au spus că nu s-a întâmplat nimic, că totul e în regulă.”

Dincolo de stabilirea vinovăţiei, psihologii spun că, din nefericire, exista riscul ca toţi copiii implicaţi în acest caz să rămână cu traume severe.

Poliţia a deschis un dosar penal pentru loviri şi rele tratamente aplicate minorilor.
 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  


VIDEO PROTVPLUS.RO