Guvernul ia in calcul suma fixa pentru indemnizatia de crestere a copilului
Indemnizatia pentru cresterea copilului ar putea reveni la o suma fixa, renuntandu-se astfel la 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, potrivit unor surse din randul participantilor la discutiile cu presedintele Traian Basescu.
Masura ar fi luata in considerare de autoritati pentru ca s-ar fi ajuns la concluzia ca banii platiti in prezent pentru indemnizatia de crestere a copilului ar reprezenta o suma prea mare, in conditiile in care in perioada urmatoare ar trebui facute reducere la cheltuielile bugetare.
Potrivit datelor inregistrate de Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale, in luna martie, la nivelul intregii tari erau 193.004 de persoane care beneficiau de indemnizatia pentru cresterea copilului, platile efectuate totalizand 189.883.868 de lei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Persoanele care in anul anterior nasterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului pana la varsta de doi ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la trei ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei.
Guvernul analizeaza posibilitatea ca mai multe indemnizatii sociale, printre care alocatiile pentru copii si cele pentru persoanele cu handicap, sa fie impozitate cu 15%, pentru reducerea cheltuielilor bugetare, conform unor surse oficiale.