Gustul Revelionului intr-un restaurant de lux. Cat costa meniul de 5 stele cu scoici si caviar

×
Codul embed a fost copiat

Pentru unii conteaza doar gustul Revelionului, asa ca au platit din timp locuri in restaurante de lux, unde armate intregi de bucatari si ajutoarele lor muncesc ca sa le ofere numai delicatese in noaptea dintre ani.

Piept de rata fondant, scoici sanjack, caviar si vita argentiniana sunt doar cateva dintre bunatatile pe care le vor degusta inainte si dupa ce vor ciocni cupa de sampanie de la miezul noptii.

La un restaurant de cinci stele din Cluj Napoca bucatarii se transforma in vrajitori cand pregatesc cu magie meniul de Revelion.

Dupa ce s-a odihnit bine la cuptor, la 180 de grade, muschiul de vita argentiniana troneaza mandru langa capriorul romanesc, dar si langa fructele de mare mediteraniene. Asadar, un meniu de cinci stele pentru cei cu gusturi exclusiviste.

Si pentru ca aici petrecerea e privata, gusturile se discuta direct cu bucatarul.

Citește și
Pro FM pregateste cea mai tare petrecere de Revelion, unde se vor "sparge" toate superstitiile

Ioan Fatol, maestru bucatar: "Mai avem icre de Manciuria, somon fume pe tartina, mai avem piept de rata cu sos de coriandru, deci avem multe bunataturi pentru gusturi fine".

La desert urmeaza un tort din crema de whisky, inclus in pretul de 600 de lei. 60 de oameni au achitat deja si se asteapta la un Revelion delicios.

Pentru altii nu conteaza doar ce e in farfurie. Cei care au ales un restaurant de lux din Mamaia au tinut cont si de faptul ca vor cina sub candelabre stralucioare, la mese imbracate in alb si scaune discret decorate cu cu orange. Tacamurile stralucioare sunt aliniate atent de chelneri, langa paharele la fel de bine alese.

Fructele de mare si pestele nu au cum sa lipseasca din meniurile de pe litoral, insa bucatarii de acolo se straduiesc sa-i surprinda totusi pe musafiri.

Vasile Purice, bucatar: "Am pregatit o terina de iepure cu sote de caise uscate si un decor de ardei. Avem un meniu mai special, sa zicem, cu un file de halibut cu sos de sampanie si scoici sanjack si piept de rata fondant cu ciuperci de padure".

Pretul acestui meniu este de 490 de lei de persoana si bauturile sunt incluse in pret. Fata de mesele de lux pregatite in alti ani, reprezentantii restaurantelor spun ca preturile au crescut cu 15 -20%, dar tot s-au gasit clienti.

Articol recomandat de sport.ro
Primul jucător din Superliga României pe care Dan Șucu vrea să-l transfere la Genoa
Primul jucător din Superliga României pe care Dan Șucu vrea să-l transfere la Genoa
Citește și...
Programul hipermarketurilor de Revelion. Pana la ce ora mai poti face cumparaturi
Programul hipermarketurilor de Revelion. Pana la ce ora mai poti face cumparaturi

Ce e mai traditional de sarbatori ca o coada stufoasa la casele de marcat din fiecare supermarket? Oriunde ati fi iesit duminica la cumparaturi gaseati acelasi peisaj, pentru ca putini au dedicat duminica odihnei.

Pro FM pregateste cea mai tare petrecere de Revelion, unde se vor
Pro FM pregateste cea mai tare petrecere de Revelion, unde se vor "sparge" toate superstitiile

Asa cum ne-am obisnuit de 16 ani, Pro FM pregateste cea mai tare petrecere de Revelion. 2013 incepe in Piata Revolutiei, unde se vor „sparge" toate superstitiile.

Oferta 7+1 cu sticla goala si reducerea de 308%. Caruselul ofertelor care te fac sa razi cu lacrimi
Oferta 7+1 cu sticla goala si reducerea de 308%. Caruselul ofertelor care te fac sa razi cu lacrimi

Pe masura ce-si umplu cosurile cu bunatati pentru masa de Revelion, romanii care au luat la rand supermarketurile aduna si frustrari din cauza promotiilor de fatada care nu doar ca nu le salveaza banii, dar le consuma si nervii.

Recomandări
Guvernul Ciolacu a primit votul de încredere al Parlamentului, cu 240 de voturi „pentru”. Lista miniștrilor din noul cabinet
Guvernul Ciolacu a primit votul de încredere al Parlamentului, cu 240 de voturi „pentru”. Lista miniștrilor din noul cabinet

Guvernul Marcel Ciolacu 2 a primit, luni, votul de încredere al Parlamentului, cu 240 de voturi favorabile. Votul a fost secret, exprimat cu bile.  

POLITICO: Cum a câștigat Putin alegerile din România. „Totul se decide în spatele ușilor închise”
POLITICO: Cum a câștigat Putin alegerile din România. „Totul se decide în spatele ușilor închise”

România încă se recuperează de ascensiunea și căderea rapidă a lui Călin Georgescu, un candidat care a ajuns la alegători printr-o campanie pe TikTok.

Tanczos Barna, care a preluat Finanțele de la Boloș: „Provocarea cea mai mare este să plătim pensiile și salariile asumate”
Tanczos Barna, care a preluat Finanțele de la Boloș: „Provocarea cea mai mare este să plătim pensiile și salariile asumate”

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului la Ministerul Finanţelor, Tanczos Barna, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului.