Gospodinele pregătesc de zor cârnaţii pentru Crăciun. Cât plătesc cei care preferă să îi cumpere
După ce au tăiat porcul, gospodinele pregătesc de zor cârnaţii. Nu dau greş dacă folosesc reţete simple, iar la final îi trimit la afumat. În sudul ţării, cârnaţii delicioşi ajung în tigaie sau în tavă la cuptor.
Pe lângă cei din carne de porc, sunt căutaţi şi cârnaţii din mistreţ, vânat sau amestec de porc şi vită.
Moldoveneşti, ardeleneşti sau olteneşti, mai subţiri sau mai groşi, cei mai buni cârnaţi sunt cei pregătiţi după reţele simple.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mirosul irezistibil şi gustul de Crăciun vine abia după ce cârnaţii stau la afumat.
Peste munţi, la Bistriţa, usturoiul este nelipsit.
După ce sunt gata, cârnaţii stau în apă câteva ore, apoi se afuma cu lemn de fag o zi sau două. Aceeaşi reţetă simplă o găsim şi în bucătăriile din Oltenia, doar că aici cârnaţii nu se afuma, ci se prăjesc.
În alte părţi, gospodinele mai pun cimbru sau coriandru. Iar cârnaţii vor fi şi mai buni, dacă porcul a fost crescut în bătătură.
Endre Raffain din Tuşnad, judeţul Harghita, taie anul ăsta 6 porci, pe care i-a hrănit cu atenţie.
În centrul ţării, se pune multă boia şi piper, să iasă cârnaţii picanţi şi să prindă o culoare roşiatică. După ce sunt gata, o parte ajung la afumătoare, alţii direct în tigaie, la prăjit.
Dacă nu aveţi timp sau curaj să pregătiţi cârnaţi acasă, îi puteţi cumpăra. Un kilogram porneşte de la 40 de lei.