Gatitul acasa si produsele locale, noile tendinte ale europenilor in 2014 cand vine vorba de mancare

×
Codul embed a fost copiat

Constransi de buget sau convinsi de ample campanii de marketing, europenii se vor intoarce puternic in acest an spre alimentele produse local.

Vor renunta treptat sa cumpere mancare gatita preferand sa se implice, macar in etapa finala, in productia meselor de familie. Iar clientii fideli ai restaurantelor vor cauta savori clasice din ingrediente cat mai putin prelucrate.

Sunt cateva dintre tendintele de consum, hotaratoare, semnalate de un studiu recent.

Daca nu poti recunoaste ingredientele, nu te apuca sa mananci, e o vorba a bunicilor, si cine ar fi crezut ca in 2014 acest gand de om cumpatat se va reflecta in preferintele restaurantelor elegante?

Dupa cativa ani de experimente, cum au fost bucataria fusion si cea moleculara, europenii au reinceput sa le ceara bucatarilor sefi gusturi clasice si puternice.

Citește și
mancare studenti bucuresti
Patru ingrediente dezgustatoare gasite in industria alimentara si in unele bucatarii de restaurant
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Dispar meniurile-foileton si ne intoarcem la o lista scurta, cu feluri din legume si fructe livrate zilnic si carne din mici crescatorii.

A doua tendinta e descoperirea unei placeri uitate - gatitul acasa. Vom cumpara mai putine alimente ready-made. Sunt preferate acelea in care putem pune macar tusa finala - sarmale impaturite pe care le coci acasa, snitele pudrate, pe care ti le prajesti in tigaia de acasa. Cine nu se pricepe va sustine dezvoltarea nisei bio-ecologic-organic.

Eat local- adica alegeti produse cultivate local- este mesajul pe care americanii l-au primit pe toate canalele inca de la inceputul crizei financiare.

In Europa, orientarea s-a produs abia dupa ce oamenii au acceptat ideea ca, daca vor cumpara alimente cultivate de generatii pe acest sol, vor avea si unele beneficii pentru sanatate.

ANA MARIA FLOREA, REPREZENTANT HIPERMARKET:
"Produsele romanesti sunt semnalizate de noi cu stegulete. Exista in toate marile hipermarketuri din Europa- in Marea Britanie "Made in Britain", in Franta "produit en France".

Costul scazut a dat un impuls neasteptat vanzarii de alimente vrac, un sector aproape inexistent in magazinele mari aproape doua decenii.

Apar strategii de reducere a cantitatilor uriase de deseuri alimentare. Peste cateva luni, hipermarketurile britanice vor fi obligate sa declare cata mancare arunca. Si sa ajusteze achizitiile in functie de cat irosesc. Studiul a fost realizat de compania Smark.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Antreprenoarea care iti aduce acasa orice vrei, de la remedii contra durerilor de cap, pana la mancare
Antreprenoarea care iti aduce acasa orice vrei, de la remedii contra durerilor de cap, pana la mancare

O antreprenoare din Anglia cere o taxa de cinci lire in schimbul careia este dispusa sa faca shopping pentru toti cei care o solicita.

Patru ingrediente dezgustatoare gasite in industria alimentara si in unele bucatarii de restaurant
Patru ingrediente dezgustatoare gasite in industria alimentara si in unele bucatarii de restaurant

Nu exista persoana care sa nu se fi gandit vreodata,la modalitatea in care sunt preparate felurile de mancare, in restaurante,incercand sa evite scenarile in care igiena ceruta in aceste bucatarii nu este respectata.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.