Gara din Brasov umbreste frumusetea orasului. Cum a ajuns "poarta" pentru mii de turisti toaleta publica pentru cersetori
Gara din Brasov, poarta de intrare pentru mii de turisti, s-a transformat in adapost si toaleta publica pentru oamenii strazii.
Mirosul urat, peretii cu tencuiala cazuta si mezeria la tot pasul ii izbeste pe oameni imediat cum coboara din tren.
Chiar daca Primaria face demersuri de ani de zile pentru a prelua administrarea cladirii, Ministerul Transporturilor nu vrea sa cedeze.
Orice turist care ajunge in Brasov ramane mut in fata frumusetii orasului. Vazuta de sus, cetatea se creioneaza fin, iar stilul medieval pastrat si astazi cucereste pe oricine.
Gara Brasov insa, locul in care turistii ajung pentru prima data, umbreste cu totul locul de poveste.
"Din pacate, gara nu arata frumusetea Brasovului. Am fost aici, am vizitat orasul si chiar cred ca orasul este atat de frumos. Dar gara nu arata asta si e asa un mare pacat, pentru ca aceasta este prima impresie pe care ti-o ofera", spune o turista.
Indiferent ca e zi sau noapte, cersetorii se tin scai de turisti, iar sala de asteptare s-a transformat in hotel sau casa lor de locuit.
Sunt mai bine de 5 ani de cand Primaria Brasov se chinuie sa preia administrarea aarii. Ministerul Transporturilor, sub tutulea caruia se afla, nu vrea sa o cedeze, dar nici sa se ocupe de modernizarea ei.
Purtatorul de cuvant al Primariei Brasov: "Ultimul raspuns pe care l-am primit a fost legat de faptul ca gara face parte din tot ceea ce inseamna infrastructura feroviara si atunci nu poate fi cedata administrarea."
Prin Gara Brasov, care nu face deloc cinste orasului, trec zilnic 150 de trenuri care pleaca in tara sau peste hotare.