"Canapeaua de socializare" sau "coltul boem", noile atractii care ii incanta pe turistii din Timisoara ori Brasov

Dată publicare: 22-08-2014 19:51
Dată actualizare: 25-08-2014 06:56


Poftiti pe "canapeaua de socializare"! Este invitatia pe care o primim in aceste zile daca pasim pe strazile din Timisoara. Acolo a fost instalata o canapea imensa, decorata cu mozaic colorat.

Dupa ideea olandezilor, "social sofa" a fost modelata din beton de cativa voluntari. De cand a fost instalata pe o strada pietonala din oras, oamenii nu pot ramane indiferenti atunci cand trec pe langa ea.

"Imi place, e colorata, culoarea asta imi place cel mai mult", spune o fetita incantata.

"Noi dorim sa schimbam mentalitatea lumii, ca ea sa perceapa spatiul public altfel, sa fie un loc in care sa stai si sa te simti bine, sa-l admiri", explica Vlad Bata, voluntar .

"Aici sunt motive sarbesti, in partea asta cu albastru romanesti si aici maghiare", adauga un voluntar.

Curiosii nu rezista sa nu atinga lucrarea, apoi o fotografiaza si o admira ca pe o adevarata opera de arta. "Tare interesanta", o evalueaza un turist.

Si la Brasov, artistii reuniti la un festival de cultura urbana au reusit sa-i suprinda pe localnici si turisti. Inspirate de atmosfera de la Vama Veche, doua tinere au creat, din cateva bucati de panza, un spatiu cu totul iesit din comun: colorat, vesel si prietenos.

"La inceput, am folosit cearsafurile pentru plaja si lucrurile pe care le aveam la indemana, apoi ne-am dat seama ca decoratiunea nu e doar pentru umbra si chiar da foarte bine", arata Ana Maria Radu, creatoare.

"E deosebit, e foarte frumos pentru copii si pentru toata lumea, se relaxeaza afara, ne trebuie mai multe locuri de genul asta", cred trecatorii.

In "Bohemian Square" sau coltul boem, turistii care merg la Brasov in acest weekend pot intalni artizani, arhitecti si muzicieni.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO