Geo-parcul din Racoș, Brasov, este fara seaman in Europa. Localnicii spun ca locul are proprietati miraculoase
O priveliste care iti taie rasuflarea - cu pietre stranii si ochiuri de apa misterioase - ii incanta pe turistii care ajung pe dealurile din nordul judetului Brasov, la Racoş. Acolo se afla un geo-parc fara seaman in Europa, format pe niste vai vulcanice.
Este un adevarat spectacol al naturii, spun cei care l-au vizitat. Rocile bogate in fier au transformat peisajul in niste movile rosiatice desprinse parca din filmele S.F. Localnicii spun ca locul are proprietati miraculoase: cine se plimba cateva ore pe zi pe aceste vai vulcanice, se vindeca de toate bolile.
Turista din Ungaria: "Este foarte frumos, imi place foarte mult, eu chiar pot folosi asta la scoala pentru ca ii pot invata pe copii si asta e foarte bine."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Vedetele zonei sunt insa coloanele de bazalt, inalte de peste zece metri. Formatiunile care par cioplite de un mester, s-au format acum mai bine de un milion si jumatate de ani, dupa ce lava din vulcanul de la Racoș s-a racit brusc.
Mihai Iacomir, geolog: "Poate aici a fost chiar o mare de mici dimensiuni si in contactul cu apa a avut loc o racire brusca si s-a produs aceasta forma de cristalizare."
Multi turisti viziteaza si lacul format in locul unei cariere de piatra.
Mihai Iacomir, geolog: "Desi traim o perioada de incalzire si de pierdere a precipitatiilor, nivelul lacului creste cu aproape un metru in fiecare an."
Iar la nici 30 de kilometri departare, pe dealurile din Mercheasa puteti sa va odihniti la umbra celui mai batran stejar din Romania. A fost declarat monument al naturii acum cativa ani in urma unei campanii lansate chiar de Printul Charles.
Catalin Cantor, membru in Asociatia CarpaTerra: "La o circumferinta de 9,2 metri, cat am masurat noi, ar avea in jur de 900 de ani. Cand stejarul avea 100 de ani inca nu venise invazia tatara peste Brasov in 1241."
Toate aceste locuri superbe se afla in apropierea satelor sasesti din zona Rupea, unde puteti ramane peste noapte.
Sursa: Pro TV
Etichete: romania, turism, turisti, brasov, rupea, racoș,
Dată publicare:
14-08-2014 08:04