Frozen Bucharest - un nou eveniment la metroul din Bucuresti. Cum s-au distrat zeci de tineri

Ultima actualizare: 04-02-2015 06:45

Dupa ziua "Fara pantaloni la metrou", cand zeci de tineri au ignorat privirile celorlalti calatori si s-au afisat in lenjerie intima pentru a mai destinde atmosfera, un nou eveniment-concept a avut loc duminica, tot la metroul din Bucuresti.

Tinerii care s-au plimbat fara pantaloni prin metroul din Bucuresti i-au surprins, duminica, din nou pe calatorii din subteran. Aproape 50 de fete si baieti au stat 5 minute incremeniti, ca niste statui, pe peronul statiei din Piata Unirii.

Au vrut sa se distreze, dar si sa le sugereze romanilor ca nu trebuie sa grabeasca, trebuie sa ia o pauza din cand in cand, pentru a gasi directia corecta.

Ora 15.35: Statia de metrou din Piata Unirii. 50 de tineri incremenesc brusc pe peron spre surprinderea celorlalti calatori. Cineva ramane cu telefonul la ureche. Alta persoana ingheata in timp ce citeste o carte. Un tanar devine statuie in timp ce isi face un selfie. Un barbat se plimba printre statuile vii si nu-i vine sa creada ca se intampla aievea.

Calatorii curiosi nu au avut mult timp de gandire. Flash mobul a durat 5 minute si s-a terminat asa cum a inceput - brusc. Participantii au venit cu mai multe explicatii pentru manifestare, chiar daca unii calatori nu au fost impresionati.

Carina: "Nu prea ma intereseaza daca am intelegerea lor, ma intereseaza daca eu ma simt bine"

Daniela: "Mai destindem putin atmosfera, tot e rutina si devine monoton. Ne-am organizat pe Facebook si a luat amploare."

De data aceasta, Frozen Bucharest, un eveniment desfasurat in premiera la noi in tara, dar nu si in alte orase din lume, presupune ca participantii sa "inghete" in loc, ca niste statui umane, timp de cateva minute.

Evenimentul a fost organizat de Gruparea Nefiresc, cea care a organizat si ziua "Fara pantaloni la metrou". Si de aceasta data, membrii grupului au dus munca de lamurire cu cei de la Metrorex, care nu agreeaza desfasurarea unor asemenea evenimente.

"Frozen" este un eveniment de amploare in New York, cu sute de participanti

 

"Prea des fugim fara sa stam pe ganduri, sa ne gandim incotro ne indreptam. In aceasta misiune, timpul o sa stea in loc timp de 5 minute pentru agentii care participa la eveniment. Speram sa putem opri putin timpul si pentru oameni care vor trece pe langa noi, sa putem sa ii lasam cu un semn de intrebare, o reflexie asupra directiei spre care fiecare persoana merge", spun cei de la Nefiresc pe pagina de Facebook de organizare a evenimentului.

Desi au cerut aprobarea celor de la Metrorex pentru organizarea unor astfel de manifestatii, reprezentantii institutiei spun ca nu agreeaza astfel de evenimente la metrou.

"Intrucat aprecierile despre No pants day nu au fost deloc magulitoare (cum puteti vedea din exemplul de mai jos) si au cauzat prejudicii de imagine institutiei noastre, va rugam sa alegeti un alt loc - in afara spatiilor Metrorex, pentru desfasurarea viitoarelor actiuni. Va atentionam ca nu aveti permisiunea de a desfasura activitati fara acordul societatii Metrorex. Orice tulburare a ordinii si linistii publice se pedepseste conform legii", au raspuns cei de la Metrorex.

 

"Ma astept sa iasa cat mai ok si sa pun un fel de intrebare calatorilor. Vrem sa le oferim ceva diferit fata de ruta lor zilnica si sa ii facem sa se gandeasca putin la agitatia lor zilnica. Intentia noastra este sa blocam calatorii prin faptul ca vom sta nimiscati, iar asta doar pentru a-i face pe oameni sa se gandeasca putin asupra directiei in care vor sa mearga", a spus Florin Badita, reprezentant al grupului Nefiresc, pentru Metropotam.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO