Frozen Bucharest - un nou eveniment la metroul din Bucuresti. Cum s-au distrat zeci de tineri

×
Codul embed a fost copiat

Dupa ziua "Fara pantaloni la metrou", cand zeci de tineri au ignorat privirile celorlalti calatori si s-au afisat in lenjerie intima pentru a mai destinde atmosfera, un nou eveniment-concept a avut loc duminica, tot la metroul din Bucuresti.

Tinerii care s-au plimbat fara pantaloni prin metroul din Bucuresti i-au surprins, duminica, din nou pe calatorii din subteran. Aproape 50 de fete si baieti au stat 5 minute incremeniti, ca niste statui, pe peronul statiei din Piata Unirii.

Au vrut sa se distreze, dar si sa le sugereze romanilor ca nu trebuie sa grabeasca, trebuie sa ia o pauza din cand in cand, pentru a gasi directia corecta.

Ora 15.35: Statia de metrou din Piata Unirii. 50 de tineri incremenesc brusc pe peron spre surprinderea celorlalti calatori. Cineva ramane cu telefonul la ureche. Alta persoana ingheata in timp ce citeste o carte. Un tanar devine statuie in timp ce isi face un selfie. Un barbat se plimba printre statuile vii si nu-i vine sa creada ca se intampla aievea.

Calatorii curiosi nu au avut mult timp de gandire. Flash mobul a durat 5 minute si s-a terminat asa cum a inceput - brusc. Participantii au venit cu mai multe explicatii pentru manifestare, chiar daca unii calatori nu au fost impresionati.

Citește și
fara pantaloni metrou
Tinerii din Bucuresti s-au plimbat in lenjerie intima la metrou. Cum au reactionat calatorii mai in varsta
„Ei sunt ruşinea Rusiei. Și-au vândut sufletul și conștiința”. Interzis în Rusia lui Putin, părintele rockului alternativ sovietic vine la București

Carina: "Nu prea ma intereseaza daca am intelegerea lor, ma intereseaza daca eu ma simt bine"

Daniela: "Mai destindem putin atmosfera, tot e rutina si devine monoton. Ne-am organizat pe Facebook si a luat amploare."

De data aceasta, Frozen Bucharest, un eveniment desfasurat in premiera la noi in tara, dar nu si in alte orase din lume, presupune ca participantii sa "inghete" in loc, ca niste statui umane, timp de cateva minute.

Evenimentul a fost organizat de Gruparea Nefiresc, cea care a organizat si ziua "Fara pantaloni la metrou". Si de aceasta data, membrii grupului au dus munca de lamurire cu cei de la Metrorex, care nu agreeaza desfasurarea unor asemenea evenimente.

"Frozen" este un eveniment de amploare in New York, cu sute de participanti

 

"Prea des fugim fara sa stam pe ganduri, sa ne gandim incotro ne indreptam. In aceasta misiune, timpul o sa stea in loc timp de 5 minute pentru agentii care participa la eveniment. Speram sa putem opri putin timpul si pentru oameni care vor trece pe langa noi, sa putem sa ii lasam cu un semn de intrebare, o reflexie asupra directiei spre care fiecare persoana merge", spun cei de la Nefiresc pe pagina de Facebook de organizare a evenimentului.

Desi au cerut aprobarea celor de la Metrorex pentru organizarea unor astfel de manifestatii, reprezentantii institutiei spun ca nu agreeaza astfel de evenimente la metrou.

"Intrucat aprecierile despre No pants day nu au fost deloc magulitoare (cum puteti vedea din exemplul de mai jos) si au cauzat prejudicii de imagine institutiei noastre, va rugam sa alegeti un alt loc - in afara spatiilor Metrorex, pentru desfasurarea viitoarelor actiuni. Va atentionam ca nu aveti permisiunea de a desfasura activitati fara acordul societatii Metrorex. Orice tulburare a ordinii si linistii publice se pedepseste conform legii", au raspuns cei de la Metrorex.

 

"Ma astept sa iasa cat mai ok si sa pun un fel de intrebare calatorilor. Vrem sa le oferim ceva diferit fata de ruta lor zilnica si sa ii facem sa se gandeasca putin la agitatia lor zilnica. Intentia noastra este sa blocam calatorii prin faptul ca vom sta nimiscati, iar asta doar pentru a-i face pe oameni sa se gandeasca putin asupra directiei in care vor sa mearga", a spus Florin Badita, reprezentant al grupului Nefiresc, pentru Metropotam.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Ziua
Ziua "Fara pantaloni la metrou" a fost sarbatorita si in New York. Americanii fara inhibitii s-au distrat pe cinste

Evenimentul "Fara pantaloni la metrou" a fost sarbatorit nu doar in Bucuresti, ci si in marile metropole ale lumii, una dintre cele fiind New York.

Tinerii din Bucuresti s-au plimbat in lenjerie intima la metrou. Cum au reactionat calatorii mai in varsta
Tinerii din Bucuresti s-au plimbat in lenjerie intima la metrou. Cum au reactionat calatorii mai in varsta

Lipsiti de inhibitii si hotarati sa puna si Bucurestiul pe harta manifestarii "fara pantaloni la metrou", zeci de tineri au urcat in metrou doar in lenjerie intima.

"Fara pantaloni la metrou", eveniment organizat prima data la Bucuresti. Reactia Metrorex

Daca alegeti sa va plimbati duminica, prin Bucuresti, cu metroul, o sa aveti parte de o surpriza. Pe retelele de socializare a aparut un mesaj indraznet.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.