“Fii tu legatura lui cu lumea! Ajuta-l!” Cum ii puteti ajuta pe copiii cu autism

Ultima actualizare: 07-05-2016 00:05
autism

Miercuri, 4 mai 2016 — Asociatia Help Autism a lansat campania “Fii tu legatura lui cu lumea! Ajuta-l!”, pentru a strange fonduri destinate copiilor cu tulburare de spectru autist.

Campania se va desfasura pana pe 14 iulie 2016, iar spotul de promovare a fost de asemenea lansat.

Cei care doresc sa-i ajute pe copiii cu autism pot dona 2 euro daca trimit un SMS cu mesajul HELP la numarul 8846.

Nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament. In retelele Orange si Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplatite, TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului. Pentru donatiile de pe cartele preplatite, in reteaua Vodafone utilizatorii nu platesc TVA.

Ce este autismul? Tulburarea care afecteaza peste 30.000 de copii romani

Autismul este o afectiune considerata drept una dintre cele mai frecvente tulburari ale copilariei, mai frecventa decat cancerul, diabetul si sindromul Down. Statisticile internationale ne arata ca 1 din 68 de copii sufera de autism, iar datele inregistrate in ultimii ani in Romania indica o crestere continua a numarului acestora.

Autismul nu este o boala, ci o tulburare de comportament, din acest motiv diagnosticul nu poate fi pus prin analize de sange, analize ADN sau alte investigatii clinice. Singurul mod prin care un medic psihiatru in pediatrie pune diagnosticul de autism este prin analizarea comportamentului copilului. De aceea, implicarea parintelui este esentiala, pentru ca el trebuie sa observe primul daca apare ceva anormal in dezvoltarea celui mic.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO