Romanul care si-a facut propria gradina zoologica, la Cluj. Ce animale creste pe o suprafata de 10 hectare

Ultima actualizare: 06-05-2016 06:37

Clujul nu a avut niciodata o gradina zoologica, asa ca fac eu una. Asa a gandit un roman care a muncit din greu in Germania, iar la revenirea in tara a deschis un parc spectaculos plin de vietati simpatice.
 

Nea Willi are acum in grija zeci de caprioare, lame sau maimute, iar copiii din zona sunt extrem de fericiti. O padure aflata la 20 de kilometri de Cluj a fost transformata in gradina zoologica. Pe o suprafata de 10 hectare traiesc acum peste 200 de animale din 40 de specii. Fazani, ponei, magari, dragoni cu barba, maimute si papagali exotici. Proprietar este Wilhelm sau "nenea Willi", cum ii spun vizitatorii. In anii '80, omul a plecat cu familia in Germania, unde a muncit timp de 10 ani. Cu banii castigati si-a deschis mai multe afaceri in tara noastra. N-a prea avut succes, asa ca s-a intors la ce stie sa faca mai bine.

Wilhelm Dietrich, proprietarul parcului de animale: "Crescand la tara, intotdeauna am avut tangenta cu animalele, chiar si in Germania am avut crescatorie de chinchilla. Aici, de tanar nu prea puteai sa faci mare branza. Puteai sa iti iei cateva animale sa iti faci o mica gospodarie."

Vizitatorii pot hrani in voie necuvantatoarele.

"E foarte frumos si cuminte numai sa nu faci miscari bruste ca altfel se sperie", spune un copil

"Mi-a placut lama. Imi place culoare ei si ca mananca din mana cand ii dau", a spus un altul.

"E un loc unde putem sa ii mai scoti din monotonia orasului, calculatorului, jocurilor de pe telefoane ca numai atata mai stiu. Eu cand eram copil de mic, mergeam la tara, stiam fel si fel de animale, avea bivolita bunica", a spus un parinte.

Aici un bilet costa 6 lei in cazul copiilor si 8 in cazul adultilor. O gradina zoologica particulara exista si in localitatea Cherestur, din judetul Timis, unde proprietarii ingrijesc zece canguri, trei suricate, tot atatia ratoni, patru maimute si doi porci spinosi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO