Festivităţi impresionante de Ziua Marinei. Peste 10.000 de turişti, încântaţi de spectacol

Dată publicare: 15-08-2017 08:06
Dată actualizare: 24-08-2017 16:16


Sarbatoarea Sfintei Maria le-a adus oamenilor, pe langa o vacanta de 4 zile, si un spectacol de neuitat. Ziua Marinei Romane se sarbatoreste de 115 ani. Trei mii de militari au participat la ceremonie, cu avioane de vanatoare, elicoptere si nave.

Peste 10 mii de turisti, dar si presedintele Klaus Iohannis, i-au urmarit si i-au felicitat in Portul Tomis.

Faleză şi Portul Tomis au fost umplute până la la refuz de zeci de mii de turişti veniţi încă de la primele ore ale dimineţii să prindă un loc bun pentru a vedea spectacolul.

Iniţial, Marina militară a anunţat că întreagă faleză va fi deschisă publicului, dar înainte de începerea evenimentului s-a luat măsură închiderii unei porţiuni, din motive de securitate. La 10 fix, pe catargul de pe faleză Cazinoului din Constanţa, a fost arborat cel mai mare steag. Arborarea lui a dat startul spectacolului pe mare şi în aer.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat şi el la manifestările dedicate Zilei Marinei Române.

Au urmat discursurile altor oficiali, apoi slujba religioasă şi în sfârşit, show-ul aviatic. Zgomotul focurilor de armă şi vuietul celor 8 avioane de lupta i-au luat prin surprindere pe turişti.

Aeronava de supraveghere Poseidon P8A aparţinând Marinei Americane a părut că un gigant care plutea uşor pe deasupra falezei. În scenă au intrat apoi paraşutiştii şi forţele speciale.

Cei care au ajuns mai târziu la ziua Marinei nu au reuşit să vadă desfăşurarea de forţe pe mare.

În larg, alături de fregatele Regina Maria şi Regele Ferdinand, au participat la exerciţiu corvete militare, ambarcaţiuni de asalt ale artileriei marine şi nave ale poliţiei de frontieră.

Nelipsit de la Ziua Marinei a fost şi personajul ce-l întruchipează pe Neptun. Pentru că sărbătorea să decurgă impecabil, sute de poliţişti, jandarmi şi luptători din trupele speciale au asigurat zona permanent. Iar traficul rutier, în zona veche a Constanţei, a fost închis până la încheierea ceremoniilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO