Festivalul placintelor a adunat zeci de pofticiosi. Reteta placintei "Poale-n brau", care poate intra in Cartea Recordurilor
Un miros ademenitor de placinte si alte bunatati traditionale s-a lasat sambata peste Parcul National din Capitala.
Zeci de gospodine iscusite din toate colturile tarii au venit la Festivalul placintelor, sa-i cinsteasca pe trecatori cu tot felul de bunatati. Vedeta a fost o imensa placinta "Poale-n brau", care a masurat nu mai putin de 20 de metri lungime si a cantarit o tona. Cu ea, organizatorii spera sa intre in Cartea Recordurilor.
La placinte inainte! Sub acest indemn, o multime de pofticiosi au impanzit inca de sambata dimineata Parcul National din Bucuresti. Si n-a fost unul care sa nu se opreasca pret de cateva minute sa admire uriasa placinta "Poale-n brau".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De prepararea ei s-au ocupat 10 bucatari iscusiti din Botosani, care au folosit 350 de kg de faina, 300 de oua, 15 kg de drojdie, 200 de kilograme de vaci, sare, zahar si, obligatoriu, mult suflet.
Elena Timofte, gospodina din Tocileni, judetul Botosani: "Placintele "Poale-n brau" pentru noi reprezinta gustul copilariei, pe care l-am gasit la strabunici si bunici. De cand si de unde vine...probabil dintotdeauna, din ce reprezinta traditie pentru satul romanesc."
Si pentru ca pe 31 august este ziua limbii romane, gospodinele s-au gandit sa picteze placinta in culorile steagului Romaniei. Iar pentru asta au folosit dulceata de afine, capsuni si caise. Rezultatul este spectaculos.
Dupa mai bine de 20 de ore de munca, placinta a fost, in sfarsit, bine coapta, spre bucuria trecatorilor, imbiati de arome!
Trecatorii au fost invitati sa incerce si celelalte sortimente: de la vestitele placinte crete de Maramures, servite cu horinca "de la mama ei", pana la placintele mocanesti, dobrogene cu branza ori cele oltenesti cu praz si branza de burduf.
Bucatareasa: "Incercam sa facem placinta traditionala la cuptor, la foc cu lemne, care e buna si nu se compara cu alt cuptor. Si facem acolo, pe tavi. Ia uitati. Nu in baie de ulei, ci un pic de ulei, ca-s mai bune si mai sanatoase."
Daca v-am facut pofta de-o placinta, aflati ca targul este deschis si duminica, in Parcul National din Capitala.
Sursa: Pro TV
Etichete: parc, festival, cartea recordurilor, bucatari, placinte,
Dată publicare:
29-08-2015 19:44