Fara e-uri si conservanti. Targ de produse culinare traditionale la Cluj
Scump, dar face! Asa le-au explicat vizitatorilor participantii la targul de produse traditionale deschis in weekend la Cluj.
S-au laudat ca mancarurile si bauturile lor sunt fara e-uri si fara conservanti, dupa retete mostenite din strabuni si din ingrediente de calitate. Iar mirosurile imbatatoare i-au facut pe vizitatori sa nu se mai uite la pret si sa plece de la targ cu plasele pline.
Palinca respecta si ea standardele din mosi- stramosi. Si cum o tuica buna deschide pofta de mancare, vizitatorii s-au imbulzit la standurile cu produse din carne. Ceva mai scumpe ca la supermarket, dar incomparabile la gust, se lauda expozantii.
Ca desert, placinta sau branza cu chimen, cu nuca si busuioc gatite dupa retete englezesti.
Cei care s-au temut ca vor avea probleme cu sanatatea dupa atata mancare au gasit leacul tot la targ: mierea din flori castan, de exemplu.
Oricum, toti cei care au gustat din bunatati spun ca vor reveni la anul, cand se va organiza din nou expozitia de produse traditionale romanesti